Koncernen

Ole Augustinus grundlagde i 1750 et tobaksspinderi i Frederiksborggade i København. Han satte sine tre sønner, Christian, Johannes og Christen, i lære i spinderiet og lagde grunden for tobaksslægten Augustinus. Produktion af cigarer og røgtobak i selskabet Scandinavian Tobacco Group A/S er stadig en del af den erhvervskoncern, som er forankret i holdingselskabet Chr. Augustinus Fabrikker. Koncernen omfatter en række datterselskaber samt ejerskabet af større aktieposter i flere danske erhvervsvirksomheder.

Holdingselskabet Chr. Augustinus Fabrikker har navn efter Ole Augustinus' ældste søn.

Koncernoversigt
Bestyrelsen i Chr. Augustinus Fabrikker

Jørgen Tandrup (formand)

Anne Birgitte de Jonquières Gammeljord

Thomas Augustinus

Anders Knutsen

Peter Engberg Jensen

Tom Knutzen

Datter- & associerede selskaber
Chr. Augustinus Fabrikker Akts.
Ansatte:

Chr. Augustinus Fabrikker Akts. er holdingselskab for koncernens øvrige selskaber og varetager en større investeringsportefølje. Selskabet, der som aktiv tobaksproducent har rødder tilbage til 1750, sammenlagde i 1961 sine aktiviteter med C.W. Obel A/S og Færchs Fabrikker A/S og skabte det fælles selskab: Skandinavisk Tobakskompagni A/S som siden blev en del af Scandinavian Tobacco Group A/S.

Tivoli A/S
Ansatte: ca. 800

Tivoli er en verdenskendt forlystelsespark, der ligger i det centrale København. Den smukke have blev grundlagt i 1843, og den har siden formået at følge med tiden uden at miste sin unikke charme. Den kombination tiltrækker i dag mere end 4 millioner gæster årligt.

Fritz Hansen A/S
Ansatte: ca. 190

Møblerne fra Fritz Hansen er kendt for kompromisløs kvalitet og fuldendt formgivning. Dette kvalitetsniveau blev anlagt allerede i 1872, hvor Fritz Hansen fik næringsbrev som møbelsnedker i København. I dag forhandler Fritz Hansen bl.a. Arne Jakobsens klassikere 7’er, Ægget og Svanen.

Kurhotel Skodsborg A/S
Ansatte: ca. 140

I 1898 etablerede læge Carl Ottosen ”Skodsborg Badesanatorium”. Sanatoriet havde kun plads til 20 patienter, men det voksede sig hurtigt til Nordens største kursted. Velvære er stadig helt central på matriklen, der i dag huser bl.a. hotel, spa og restaurant i luksusklassen.

Scandinavian Tobacco Group A/S
Ansatte: 1000+

Scandinavian Tobacco Group A/S er en anseelig aktør på det internationale tobaksmarked. Virksomheden er verdens største producent af både cigarer og røgtobak. Scandinavian Tobacco Group er i dag et associeret selskab i koncernen.

Jeudan
Ansatte: 500+

Jeudan er Danmarks største børsnoterede ejendoms- og servicevirksomhed med mere end 110 års erfaring. Selskabet investerer i og driver større kontor- bolig- og detailejendomme i København. Visionen er at give folk albuerum – ikke bare målt på m², men også i muligheden for at skabe de mest ideelle rammer.

Chr. Augustinus Fabrikker Aktieselskabs direktion
 • Claus Gregersen
  Adm. Direktør
  Se CV
  Claus Gregersen
  Født 1961

  Adm. Direktør

  Uddannelse
  HD Finansiering fra CBS
  LBP Harvard Business School

  Særlige kompetencer
  Ledelseserfaring fra CEO positioner i Investment banking i Danmark og internationalt. Finansiel erfaring fra investerings- og rådgivningspositioner. Erfaring fra bestyrelsesarbejde i private og offentlige virksomheder og institutioner.