Kunst & Kultur
Hele Danmarks barokorkester
Concerto Copenhagen
Bevillingsår: 2015

Ensemblet Concerto Copenhagen kan i 2016 fejre 25-års jubilæum som professionelt kammerorkester med speciale i barokken. Orkestret prøver hele tiden at gå nye veje.

Array
Barok og bevægelse

Ensemblet Concerto Copenhagen er et af Skandinaviens førende ensembler inden for tidlig musik.
Foto: TS-Foto

Concerto Copenhagen har en ganske særlig evne til at levendegøre den gamle musik, så den opleves relevant og nutidig, og orkesteret er i dag et af verdens mest interessante barokorkestre.

Ensemblet har en ambition om at være hele Danmarks barokorkester. Det betyder, at der i orkesterets kalender både bliver fundet plads til at optræde som operaorkester på Det Kongelige Teater og til at turnere rundt fra Fanø til Frederiksværk. Desuden optræder ensemblet flittigt på de vigtigste internationale scener.

Kernevirksomhed i bevægelse
Orkestret består af en lang række freelance musikere, der har mange års fordybelse og specialisering indenfor den tidlige musik og dens instrumenter bag sig. Musikerne griber dog gerne chancen for at forny sig. Det sker fx, når ensemblet bevæger sig bort fra barokken og bestiller et nyt dansk værk af komponisten Karl Aage Rasmussen med henblik på uropførelse sammen med en saxofonkvartet. Dermed udfordrer Concerto Copenhagen traditionelle opfattelser – både inden for egne rækker, men også blandt de mange publikummer, der nyder orkestrets musik.

Augustinus Fonden har støttet orkestrets aktiviteter, siden det blev stiftet. Sidst støttede Fonden Concerto Copenhagens generelle aktiviteter med 300.000 kroner.