Kunst & Kultur
Strygere i verdensklasse
Den Danske Strygerkvartet
Bevillingsår: 2015

Det sker ikke så tit, at klassiske ensembler har deciderede hits, der ses og høres af tusindvis på Youtube, men det er faktisk tilfældet for Den Danske Strygekvartet. I de kommende år bliver der større mulighed for at opleve dem herhjemme.

Array
En dansk verdenssucces

Den Danske Strygekvartet roses i høje toner i både nationale og internationale medier for deres optrædener og deres udgivelser.
Foto: Caroline Bittencourt

På trods af musikernes unge alder har tre af orkestrets fire medlemmer spillet sammen i mere end 20 år. Den sidste kom til i 2008. Det er svært at pege på et enkelt højdepunkt i kvartettens karriere, for der har været mange. I Danmark har de bl.a. modtaget Carl Nielsen-prisen, som er en landets fornemmeste kulturpriser. Andre højdepunkter kunne være udnævnelsen til ‘Ensemble-In-Residence’ for Lincoln Centre Chamber Music Society i New York, eller at kvartteten er del af BBC New Generation Programme i England. Ensemblet vinder jævnligt førstepriser i både ind- og udland, men der er stadig et stort udviklingspotentiale i det internationale musiklandskab.

International udfoldelse – dansk forankring
En 3-årig projektplan er nu etableret for at indfri potentialet. I samarbejde med Det Obelske Familiefond finansierer Augustinus Fonden projektet, der samlet set beløber sig til 5,1 millioner kroner. Samarbejdet skal sikre, at kvartettens talent i højere grad får mulighed for at udfolde sig i internationale sammenhænge, men støtten skal også styrke og udbygge kvartettens danske forankring. Det kommer bl.a. til at ske gennem en række koncerter, hvor kvartetten giver noget tilbage til det musikliv og land, de er uddannet og opvokset i.

Augustinus Fonden har støttet projektet med 2,85 millioner kroner.