Viden & Uddannelse
Studieophold i Sydney
IT-studerende Jesper Ørstrup Christensen
Bevillingsår: 2015

I efteråret 2015 rejste IT-studerende Jesper til den anden side af jorden for at blive bedre til sit fag. På University of Technology i Sydney kunne han nemlig både opnå færdigheder indenfor brugercentreret interaktionsdesign og få en international vinkel på sit studie.

Array
Internationalt udsyn og nye færdigheder

Med et interessant projekt og et særdeles godt resultat af bacheloruddannelsen kunne kandidatstuderende Jesper Ørstrup Christensen i 2015 pakke sine kufferter til et studieophold med støtte fra Augustinus Fonden.
Foto: Jesper Ørstrup Christensen

Det var den stærke tværfaglige kombination af design og teknologi på University of Technology i Sydney, som overbeviste Jesper om, at han måtte afsted. Og så havde det australske universitet ikke bare et, men flere kurser inden for brugercenteret interaktionsdesign, der lokkede. Det var kurser, der ikke blev udbudt på hans studie i Digital Design og Kommunikation på IT-Universitetet, men som kunne give hans faglige profil en interessant kant. Derfor blev København S udskiftet med Sydney for et semester.

Animation og kontakt til familien derhjemme

Opholdet levede i høj grad op til Jespers forventninger. I et af kurserne undersøgte han, hvordan man kan udvikle nye interaktive teknologier, der kan hjælpe internationale studerende med at føle sig tættere tilknyttet familien i deres hjemlande. Og i et andet kursus skulle han hver uge eksperimentere, producere og fremvise en mindre animationsfilm med både digitale og analoge animationsteknikker. Her blev han udfordret og inspireret af sine kinesiske og japanske medstuderende, der bragte en for ham ny tilgang og teknik ind i den kreative proces. Alt i alt er Jesper både blevet styrket i sin faglighed med en masse nye vinkler på sit fagfelt, som han nu kan trække på i sin specialeskrivning – og så kom han samtidig hjem en stor personlig oplevelse rigere.

Se Jespers ansøgning, afrapportering, budget og regnskab under download og bliv inspireret til din egen ansøgning.

Augustinus Fonden støttede de fire måneders studieophold med 15.000 kr.