Kunst & Kultur
Tillykke Aarhus 2017!
Europæisk Kulturhovedstad
Bevillingsår: 2016 & 2017

Aarhus får et begivenhedsrigt år som Europæisk Kulturhovedstad 2017 med alt fra teater og musik til festivaller, kunstudstillinger og kulturarv.

Array
Kvalitetskultur til Aarhus 2017

Når alles øjne i 2017 er rettet mod Aarhus kan byen invitere til en lang række kulturbegivenheder for både lokale, nationale og internationale gæster.
Foto: Søren Pagter og Det Kongelige Teater

Augustinus Fonden støtter byens festår som fyrtårn for dansk kunst og kultur. Det gør Fonden med en række bevillinger til spændende projekter som:

Røde Orm, en friluftsteaterforestilling som et samarbejde mellem Det Kongelige Teater og Ny Moesgaard Museum, opført på taget af museet.

Kvindemuseet, med gennemførelse af projektet ”Kvinder, kulturhistorie og kønnets betydning fortalt fra demokratiets bygning” – en restaurering og nyindretning af museets 160 år gamle bygning, hvor kvinders kulturhistorie formidles i en ny udstilling.

Watermusic, en musikdramatisk danseforestilling den 2. og 3. september med Randers Egns Teater og Oh Land i industrihavnen i Randers. En spektakulær totaloplevelse med lys-, lyd- og 3D-projektioner og et stort musikdramatisk show.

Glasmuseet Ebeltoft, med udstillings- og formidlingsprojektet Young Glass, der præsenterer en række unge internationale glaskunstnere.

Museum Østjylland, med etableringen af den ny oldtidsudstilling ”Livet ved Fjorden” på museets afdeling i Randers.

HEART – Herning Museum of Contemporary Art, med realisering af biennalen ”Soccle du Monde 2017”, hvor op mod 60 kunstnere deltager.

7 kunstmuseer med kunstprojektet Seven Deadly Sins, hvor danske og internationale kunstnere fortolker de syv dødssynder.

Augustinus Fondens støtte til projekter under Aarhus som kulturby udgør foreløbigt kr. 8.550.000 mio.