Augustinus Fonden har i 2022 støttet 841 forskellige projekter i hele landet. I alt er der uddelt 477 mio. kr. inden for fondens uddelingsområder Kunst & Kultur, Viden & Uddannelse og Sociale Indsatser. Fonden øger dermed uddelingerne med 20% sammenlignet med forrige år.

Array

Fonden har særligt løftet uddelingerne til et levende kunst- og kulturliv i hele landet bl.a. gennem et øget engagement i større museumsprojekter, som du kan læse mere om her. Også bidrag til akutte humanitære indsatser er vokset i forbindelse med krigen i Ukraine.

Foruden at støtte 841 forskellige projekter har fonden også muliggjort at 650 kandidat- og ph.d.-studerende fra uddannelsesinstitutioner i hele landet har kunnet rejse på internationale studieophold i løbet af året.

Fonden har generelt øget uddelingerne siden 2018, og det er forventningen i de kommende år at kunne fortsætte det filantropiske arbejde på samme eller højere niveau som i 2022.

  • Fonden har modtaget 3.992 ansøgninger
  • Der er støttet 1.491 uddelinger fordelt på 841 projekter og 650 studieophold
  • Kunst & Kultur: 353 mio. kr. fordelt på 741 uddelinger
  • Viden & Uddannelse: 69 mio. kr. fordelt på 679 uddelinger
  • Sociale Indsatser: 55 mio. kr. fordelt på 71 uddelinger


I 2022 er støttet forskellige projekter som ny bygning til Vikingeskibsmuseet, nodeudgivelser med kvindelige danske komponister, Kammerballetten, madværksteder på Julemærkehjemmene, 11 projekter til forskning i kulturarv og flere tusinde klassiske koncerter i hele landet og internationalt.

Se en komplet liste med alle uddelinger i 2022

Vi har samlet nøgletal i en faktaark – klik her og få et overblik