Kunst & Kultur
Danmark i detaljer
Trap Danmark
2011-2021
Bevillingssum: 36 mio. kr.

Trap Danmark skal give alle mulighed for at opdage Danmark - flere hundrede forskere og eksperter har bidraget til de 34 nye bind.

Array

I 2010 tog Trap Danmark og en række fonde initiativ til endnu en ny og opdateret version af værket. Målet var Trap Danmarks sjette udgave, dels i 34 fysiske bind samt en bog for hver af landets 98 kommuner, dels i en særligt redigeret digital version til PC, tablets og mobiltelefoner.

Det er en omfattende opgave med bidrag fra flere hundrede forskere og eksperter og med tværfaglige beskrivelser af hele Danmark. Her er detaljerede beskrivelser af både natur, landskab, historie, erhverv, kultur, byer og samfund. Et værk der skal give alle mulighed for at opdage Danmark. Foreløbigt er 8 ud af 34 bind udkommet.

”Trap Danmark vil gøre det lettere at finde vejen til viden om Danmark. Pålidelig, aktuel og tilgængelig, skrevet af danske fagfolk og forskere, samlet på et sted. Direkte adgang til sikker viden om hver kommunes natur og landskab, historie, byer, kultur, samfund og erhverv. Det kan hverken Google eller andre søgemaskiner og indholdstjenester matche”, Niels Ehlers Koch, adm. dir. Trap Danmark.