Kunst & Kultur
Louisiana – international samtidskunst
Louisiana Museum of Modern Art
2019
Bevillingssum: 20 mio. kr. til erhvervelser i 2021-24

Augustinus Fonden har støttet Louisiana vedholdende gennem flere årtier. Både med støtte til nyt byggeri, indkøb af kunst og skiftende særudstillinger. Den seneste bevilling i 2019 sikrer museets fremadrettede køb af nye værker til den anerkendte samling af international samtidskunst.

Array

Langsigtet engagement
Det går ikke stille for sig da den kunstinteresserede forretningsmand Knud W. Jensen i 1958 åbner Louisiana. Museet viser ny dansk kunst, og den er alt andet end kedelig i de år, hvor kulturen er et af de varmeste politiske emner. Louisiana markerer sig hurtigt som kunstmuseum og bliver et populært sted, hvor både store og små kan opleve samtidskunst i smukke arkitektoniske rammer.

Da Knud W. Jensen i 1979 får idéen til at udvide Louisiana tager han forslaget med til sin kunstpassionerede ven Peter Augustinus og der går ikke lang tid, før de to sidder bøjet over tegninger for museets kommende sydfløj, som Augustinus Fonden vælger at støtte.

Åbningen af Louisianas sydfløj i 1982 giver museet plads til at præsentere udstillinger og værker i større formater.

Samlingen er museets nerve
Augustinus Fonden har efterfølgende engageret sig vedholdende i opbygningen af Louisianas samling gennem støtte til indkøb af kunst. Samlingen er et vigtigt udgangspunkt for Louisianas udstillinger, formidling og samarbejde med andre museer både nationalt og internationalt.

I efteråret 2019 åbner udstillingen ”Twilight Zone” med særligt udvalgte værker fra Louisianas samling på Kunsten i Aalborg. Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

Foto: Louisiana Museum of Modern Art. Shilpa Gupta, “Syngende sky”, 2008-2009.