Kunst & Kultur
Louisiana – international samtidskunst
Louisiana Museum of Modern Art
2019
Bevillingssum: 20 mio. kr. til erhvervelser i 2021-24

Augustinus Fonden har støttet Louisiana vedholdende gennem flere årtier. Både med støtte til nyt byggeri, indkøb af kunst og skiftende særudstillinger. Den seneste bevilling i 2019 sikrer museets fremadrettede køb af nye værker til den anerkendte samling af international samtidskunst.

Array

Samlingen er museets nerve

Augustinus Fonden har engageret sig vedholdende i opbygningen af Louisianas samling gennem støtte til indkøb af kunst. Samlingen er et vigtigt udgangspunkt for Louisianas udstillinger, formidling og samarbejde med andre museer både nationalt og internationalt.

”Louisiana blev født som et museum for samtidskunst – altså som et museum, der ønsker at være i kontakt med tiden, hele tiden. Det kan man gøre ved at vise udstillinger, der afspejler verden i dag og dens kunst. Eller ved at lade museets samling følge med tiden. På den måde kan man hele tiden fortælle historien frem til nu. På Louisiana køber vi kunstværker, så vi med fingeren på pulsen kan repræsentere samtidskunsten og et aktuelt kig på verden – gennem en kunstners blik,” siger Louisianas direktør Poul Erik Tøjner.

Fonden støtter derudover et flerårigt samarbejde mellem Louisiana og Kunsten – Museum of Modern Art Aalborg, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

 

Foto: Louisiana Museum of Modern Art. Shilpa Gupta, “Syngende sky”, 2008-2009.