Kunst & Kultur
Museumsudvidelse i Skagen
Skagens Museum
Bevillingsår: 2011 & 2013
Bevillingssum: 15 mio. kr.

Skagens Museum har gennemgået en tiltrængt renovering, og man har opført en ny bygning, der giver museet bedre plads til både kunst og gæster.

Foto: Skagens Museum

Array

Arkitekten Ulrich Plesner er manden bag det bevaringsværdige museum i Skagen fra 1928. Den oprindelige bygning er siden blev udvidet med to tilbygninger. Det har givet en smule mere plads, men der var meget tilbage at ønske sig for at opfylde kravene til moderne museumsdrift.

Et gammelt centralvarmesystem gjorde det vanskeligt at styre temperatur og fugtighed med risiko for fugtskader til følge. Tagkonstruktionen på den ene tilbygning var ikke tæt og udgjorde en reel trussel mod den unikke samling. Elinstallationer, gulve og vinduer trængte til en grundig renovering, og endeligt havde Kulturarvsstyrelsen under en kvalitetsvurdering påpeget det åbenlyse problem i, at store dele af den faste samling måtte flyttes, hver gang man ønskede særudstillinger.

Det betød, at museet så sig nødsaget til lukke visse afsnit ned med reduceret entreindtægter til følge, når det husede særudstillinger.

Skagens Museum trængte til en grundig renovering og en tilbygning, så museet igen kunne danne ramme omkring den skønne kunst, det huser. Det ny-renoverede museum åbnede i februar 2016.