Kunst & Kultur
Passioneret moderne dans
Uppercut Danseteater
Løbende bevillinger
Bevillingssum: Senest i 2017: 200.000 kr.

Passionerede børne- og ungdomsforestillinger, der udvider grænserne for moderne dans, har været helt centrale for Uppercut Danseteater, siden det blev etableret i 1985.

Array

Uppercut er et af landets mest anerkendte moderne dansekompagnier, som gennem tre årtier har haft børne- og ungdomsforestillinger samt danseworkshops for børn og unge som sit varemærke. Forklaringen på Uppercuts store succes skal bl.a. findes i deres evne til at forblive relevante i forhold til deres ofte unge publikum.

Med fantasi, humor, innovation og ikke mindst fænomenale evner inden for fusionen af moderne dans, breakdance og performance skaber de interesse for deres fortællinger. De udvider grænserne for, hvad moderne dans kan være og har en lang tradition for at forny sig gennem samarbejde med forskellige gæstekunstnere på tværs af discipliner og landegrænser.

Fra Bispebjerg til Bologna

Uppercut har gennem årene skabt en lang række børne- og ungdomsforestillinger, som er blevet vist på kulturinstitutioner, teaterforeninger, skoler og gymnasier landet rundt. Samlet set opfører kompagniet ca. 70 forestillinger i Danmark om året. Derudover har kombinationen af høj professionalisme og danseglæde bragt kompagniet på turnéer til bl.a. Shanghai, Paris, New York, Budapest, Berlin og Bologna.

Kompagniet turnerer med stigende aktivitet internationalt, bl.a. som Danmarks repræsentant i forbindelse med statsbesøg.

Augustinus Fonden har støttet Uppercut Danseteaters produktioner siden 1986.