Kunst & Kultur
Passioneret moderne dans
Uppercut Danseteater
Bevillingsår: 2015

Passionerede børne- og ungdomsforestillinger, der udvider grænserne for moderne dans, har været helt centrale for Uppercut Danseteater, siden det blev etableret i 1985.

Array
Ud over kanten

Kompagniets forestillinger er gennem tiden blevet set af mere end 200.000 børn og unge i ind- og udland.
Foto: Anders Braa Rimhoff

Forklaringen på Uppercuts store succes skal bl.a. findes i deres evne til at forblive relevante i forhold til deres ofte unge publikum. Med fantasi, humor, innovation og ikke mindst fænomenale evner inden for fusionen af moderne dans, breakdance og performance skaber de interesse for deres fortællinger. De udvider grænserne for, hvad moderne dans kan være og har en lang tradition for at forny sig gennem samarbejde med forskellige gæstekunstnere på tværs af discipliner og landegrænser.

Fra Bispebjerg til Bologna

Uppercut har gennem årene skabt en lang række børne- og ungdomsforestillinger, som er blevet vist på kulturinstitutioner, teaterforeninger, skoler og gymnasier landet rundt. Samlet set opfører kompagniet ca. 70 forestillinger i Danmark om året. Derudover har kombinationen af høj professionalisme og danseglæde bragt kompagniet på turnéer til bl.a. Shanghai, Paris, New York, Budapest, Berlin og Bologna.  Kompagniet turnerer med stigende aktivitet internationalt, bl.a. som Danmarks repræsentant i forbindelse med statsbesøg.

Augustinus Fonden har støttet Uppercut Danseteaters produktioner flere gange – sidst med 100.000 kroner.