Vilje, kreativitet og nye veje prægede årets projekter i 2020, hvor Augustinus Fonden uddelte 327 mio. kr. til Kunst & Kultur, Viden & Uddannelse og Sociale Indsatser. 

Gennem 2020 har Augustinus Fonden været optaget af, hvordan vi bedst muligt kan bakke op om vores mange samarbejdspartnere.  I en tid med corona-pandemien som det altoverskyggende tema har kunst- og kulturlivet sat fart på nye måder at møde publikum på, og der har i høj grad været brug for fondens støtte til at realisere de mange nye idéer og projekter.

”Vi er en af de fonde, der er tæt på det udøvende kulturliv gennem støtte til den levende musik med koncerter og festivaler, scenekunsten, dansen og alle museerne. Vi understøtter det kulturlag, der dagligt er – eller var – i dialog med deres publikum og gæster. Vores støttemodtagere fik fra den ene dag til den anden ændret deres hverdag og forretning – vi har fokuseret på, hvordan vi bedst kan hjælpe”, siger Frank Rechendorff Møller, adm. dir i Augustinus Fonden.

2020 satte en ny dagsorden for kulturlivet men også på det sociale område, der arbejder med de mest udsatte mennesker i samfundet. Vi har i Årsskrift 2020 derfor bedt en række centrale aktører om at dele deres erfaringer fra det forgangne år, og de løfter samtidig sløret for, hvad de tager med sig videre.

Fonden kan også præsentere en ny strategi for forskning i kulturarven – et særligt indsatsområde, som vi glæder os til at folde ud i 2021.

Læs mere her i Årsskrift 2020

 

Et udpluk af indhold i Årsskrift 2020:

  • Fem interviews om erfaringer fra 2020. Bl.a. Peter Bo Bendixen fra Tivoli, Lars Ulrik Mortensen fra Concerto Copenhagen og Vibeke Vinther fra Settlementet.
  • Ny filantropisk strategi og et stærkt samarbejde med eksterne rådgivere
  • Projekter – highlights fra fondens uddelingsområder
  • Øget støtte til sociale indsatser
  • Markant fald i studieophold med lukkede grænser i hele verden

 

Om Augustinus Fonden

Augustinus Fonden er en af Danmarks store kulturfonde, og vægten i det filantropiske arbejde ligger primært inden for Kunst & Kultur, men fonden støtter også forskning og sociale indsatser. I 2020 uddelte fonden 327 mio. kr., der fordeler sig på:

Kunst & Kultur: 242 mio. kr.

Viden & Uddannelse: 42 mio. kr.

Sociale indsatser: 43 mio. kr.