Unge stortalenter, ny kompositionsmusik, kor, ensembler, et børnekorsakademi og en orgelklub – det er en bred vifte af musikere og projekter i klassisk regi, der får glæde af bevillingerne i forbindelse med fondens 75 års jubilæum.

Der er glæde hos en række af landets største, unge talenter inden for klassisk musik. Violinisterne Alva Holm og Kirstine Schneider og komponisten Matias Vestergård Hansen er blandt de 28 modtagere af Augustinus Fondens jubilæumsbevillinger, der nu baner vejen for, at musikerne de kommende år kan styrke deres musikalske karrierer og udvikling.

Augustinus Fonden har gennem 2017 fejret sit 75 års jubilæum og slutter året af med en gave til den klassiske musik, som fonden har en lang tradition for at støtte:

Vi vil gerne arbejde for, at vi i Danmark har et klassisk musikliv på højeste niveau. Det er heldigvis nemt, for det et felt, hvor der er masser af talent, idérigdom og ønsker. Vi har med jubilæumspuljen valgt at gå ind med en bred men målrettet støtte, der kan bidrage til at løfte hele området. Det gælder både talentudvikling, de mere etablerede orkestre og internationalisering, som er afgørende for såvel det enkelte talents udvikling som danske ensemblers gennembrud på den internationale scene. Derudover må jeg nævne vores støtte til ny kompositionsmusik. Den klassiske musik har også brug for fornyelse,” fortæller Frank Rechendorff Møller, direktør i Augustinus Fonden.

Tænk stort!

Augustinus Fonden nedsatte i foråret 2017 et musikudvalg med en række eksterne eksperter: dirigent Michael Schønwandt, programchef i Tivoli Maria Frej, operachef for Malmø Opera Michael Bojesen samt bratschist i Den Danske Strygekvartet Asbjørn Nørgaard. Herudover direktør Frank Rechendorff Møller. Udvalget udpegede og førte dialogen med de kandidater, det kunne være interessant at støtte, og som fik opgaven ”tænk stort”. Det resulterede i 28 spændende fondsansøgninger, der på baggrund af udvalgets indstillinger er blevet imødekommet af Augustinus Fondens bestyrelse.

 Augustinus Fonden og den klassiske musik

Augustinus Fonden blev stiftet i 1942 på initiativ af direktør Ludvig Augustinus. Fondens støtte har siden været koncentreret om tre retninger: Kunst & Kultur, Sociale Indsatser og Viden & Uddannelse. Klassisk musikliv er en mærkesag, som også støttes gennem fondens samling af mesterinstrumenter, der udlånes til særligt talentfulde musikere. Bevillingerne til det kulturelle område, herunder klassisk musik, tegner sig for over 80 procent af det samlede beløb. I 2016 uddelte fonden 300 mio. kr.

Klik her for at se listen med bevillingsmodtagere.