På et bestyrelsesmøde i september blev der uddelt 59 mio. kr. fordelt på 34 forskellige projekter inden for fondens støtte til kunst, kulturarv, musik og sociale indsatser. Blandt andet er givet støtte til markante danseprojekter, som sætter fokus på dansen som samtidskunst med aktiviteter, der rækker ud til et mangfoldigt publikum.

Hiphop som samtidskunst på Dansekapellet
Dansekapellet arbejder for at vise og udvikle urban dance som kunstart samt styrke unge talenter inden for dans og koreografi. I de kommende år står Dansekapellet i spidsen for en international hiphop-dansefestival, Attitudes.

Festivalen præsenterer blandt andet flere nationale og internationale samarbejder, og den bliver samtidig en del af et toårigt internationalt samarbejde mellem syv europæiske hiphop-platforme. Attitudes stiller skarpt på hiphop’en som samtidskunst og vil vise det bedste, det nyeste og den undersøgende hiphop-kunst for et dansk publikum.
Dansekapellet modtager 300.000 kr. til festivalerne i 2024 og 2025.

Fejring af Kedelhuset og ny international dansefestival i 2024
Kedelhuset, nyt hus for dans og koreografi, står klar i sensommeren 2024, og Dansehallerne planlægger at fejre åbningen med åbent hus og en international dansefestival, OPENINGS. Hele huset med to scener, seks studier og udenomsarealer byder publikum velkommen med et flot program med danske og internationale koreografer og kompagnier.

Kedelhuset åbner som Danmarks dansescene, hvor et bredt publikum vil blive præsenteret for både nationale og internationale produktioner af høj kunstnerisk kvalitet. Samtidig bliver huset et samlende mødested for dansemiljøets professionelle i hele landet og internationalt.
Dansehallerne modtager 1,5 mio. kr. til fejring og festival.

Trilogi om menneskets sanser med Selene Muñoz
Danse- og musikforestillingen ’PULSES’ er flamencodanser Selene Muñoz’ anden forestilling i en planlagt trilogi om menneskets sanser. Forestillingen skal være en hyldest til nogle af de ældste rytmeformer, og er skabt og koreograferet af Selene Muñoz.

Forestillingen får premiere i Glassalen i Tivoli i 2024 med efterfølgende turné i Danmark og norden.
Danza modtager 300.000 kr. til forestillingen.

Foto: Bahadir Berber. Et øjebliksbillede fra Festivalbattlen, maj 2022, i anledning af Dansekapellets 10-års jubilæum.

 

Derudover har følgende projekter modtaget en bevilling:

Musik – et levende musikliv i hele landet

DEOO Produktion Aps: 600.000 kr. til TUTTI: Udvikling af værktøj til klassiske orkestres kommunikation og brandidentitet.

Ensemble Storstrøm: 400.000 kr. til en strategisk indsats ’Fuglsang i Toner’, der vil styrke oplevelsen af ensemblets hjemsted, Fuglsang, som et kulturelt brændpunkt og tiltrække et nyt publikum til stedet.

Musikkens Hus i Nordjylland: 700.000 kr. til det klassiske musikprogram i 2023 og 2024 med særligt fokus på orgelmusik.

Klassiske Dage i Holstebro: 360.000 kr. til en flerårig bevilling i perioden 2023-2025.

Trio con Brio Copenhagen: 457.000 kr. til trioens aktiviteter i perioden 2024-2027.

Museer, Kunst og Kulturarv – erhvervelser, formidling og udvikling

Nationalmuseet: 10 mio. kr. til særudstillingen ’Dansk ekspeditionshistorie’ på Nationalmuseet.

Thorvaldsens Museum: 335.000 kr. til et nyt glasparti, – hermed skabes en ny indgang fra Bertel Thorvaldsens Plads, en åben tilgængelig loggia for alle.

Industrimuseet: 1.089.880 kr. til SAM-FUND:samlingsvaretagelse vha. brugerinddragelse, borgervidenskab og betydningsvurdering på Industrimuseet. I samarbejde med Danmarks Tekniske Museum undersøges samlingsvaretagelsens sociale og faglige værdi for frivillige og museer.

Foreningen Lex.dk: 4,475 mio. kr. til styrkelse af kendskabet til og brugen af lex.dk.

Esrum Kloster og Møllegård: 600.000 kr. til udvikling og etablering af digital udstilling om vandets kraft i Esrum Vandmølle.

Tjóðsavnið: 10 mio. kr. til Kolturplanen: Natur- og kulturarv på øen Koltur i fortid, nutid og fremtid.

Arken Museum for Samtidskunst: 3 mio. kr. til udstillingen ’Anish Kapoor – Unseen’ i 2024.

Ordrupgaard: 2 mio. kr. til særudstillingen ‘Impressionismen og dens oversete kvinder’, 9. februar – 20. maj 2024.

Københavns Museum: 2 mio. kr. til særudstillingen Hørt! Lyden af Hovedstaden.

Museum Østjylland: 1,775 mio. kr. til projektet HÅNDVÆRK – museum og læringscenter for håndværk og håndværkshistorie i Randers.

Historiecenter Dybbøl Banke: 400.000 kr. til opgradering af formidlingen om 1864 på Historiecenter Dybbøl Banke ved hjælp af en række film.

Skagens Kunstmuseer: 1,884 mio. kr. til erhvervelse af maleriet ” Degn Brøndum siddende i klitten med sin jagthund”, malet af P.S. Krøyer i 1898”.

Den Hirschsprungske Samling: 1.313.779 kr. til erhvervelse af maleriet ”En kvinde ved væven”, malet af Marie Krøyer i 1890’erne.

Ribe Kunstmuseum: 489.000 kr. til erhvervelse af maleriet: “Morgenstemning. Fra mit hus i Skagen”, malet af Laurits Tuxen i 1916.

Bygningsarv – bygningsværker af national betydning

Vallø Stift: 7 mio. kr. til restaurering med nyhugning af sandstensudsmykningen på Vallø Slot.

Brødremenigheden i Christiansfeld: 4 mio. kr. til færdiggørelse af restaurering af Enkehusets Vestfløj til museumsbygning.

Røsnæs Udvikling Beboerforening: 300.000 kr. til nye vinger på Ulstrup Mølle.

Ejegod Møllelaug: 400.000 kr. til nye kludesejlsvinger til Ejegod Mølle pga. rå svamp i de siddende vinger.

Den selvejende institution Rudkøbing Bymølle: 700.000 kr. til restaurering af Rudkøbing Bymølle.

Kolby Møllelaug: 233.000 kr. til restaurering af Kolby Mølle på Samsø.

Vindeby Møllelaug: 700.000 kr. til delvis renovering af Vindeby Mølle, der er en Hollandsk Mølle fra 1824.

Sociale Indsatser i Danmark

Fonden Bindeleddet: 600.000 kr. til aktiviteter for hjemløse og tidligere anbragte unge i Herning, Esbjerg, Vejle og Aarhus i perioden 2023-2026.

Foreningen til Støtte for Mødre og Børn: 347.512 kr. til økonomisk og strategisk udvikling.

Foreningen Bryd Tavsheden: 1,2 mio. kr. til Voldsudsatte drenge på kanten – En voldsfaglig indsats til voldsudsatte drenge med en udadreagerende adfærd.

Psykiatrifondens Rådgivning: 496.000 kr. til tre udviklingstiltag i rådgivningen med særligt fokus på flere frivillige, kortere ventetider, dygtiggørelse, opfølgende samtaler og et velfungerende set-up for rådgivere og brugere.

Exitcirklen – Veje ud af psykisk vold: 500.000 kr. til forebyggende og genopbyggende terapigrupper til voldsramte.