Augustinus Fonden ejer en kunstsamling med malerier af Vilhelm Hammershøi (1864-1916), hvor flere værker er udlånt til kunstmuseet Ordrupgaard. Nu kan museet præsentere endnu et Hammershøi-værk for publikum.

I Augustinus Fonden har personale og gæster i huset gennem tiden kunne nyde Vilhelm Hammershøi-maleriet ’Solregn. Fra Gentofte Sø, (1903)’, som har udsmykket fondens mødelokale. Værket har været i fondens eje i årtier, og har sjældent været vist på offentlige udstillinger, men nu kan alle komme tæt på maleriet i rammerne af det netop genåbnede Ordrupgaard.

Det sker samtidig med, at fonden forlænger sin aftale med museet om udlån af tre andre Hammershøi-værker.

“På Ordrupgaard kommer kunstværkerne til deres ret, i stedet for at de hænger gemt på fondens kontor. Her bliver de en del af en kunstfaglig kontekst, hvor der forskes og formidles, og en del af museernes samarbejde om udlån af værker. Som fond arbejder vi for kunstoplevelser for et bredt publikum, og vi er derfor glade for at offentligheden nu får større gavn af Hammershøis værker i de smukke arkitektoniske rammer på det nyåbnede Ordrupgaard”, siger Frank Rechendorff Møller, adm. direktør i Augustinus Fonden.

Ordrupgaard ejer i forvejen værker af den internationalt anerkendte kunstner. De fleste kender Hammershøis ikoniske interiører fra Strandgade 30, portrætterne af de nære familiemedlemmer og arkitekturbilleder. Færre er måske bekendt med landskabsmalerierne, som eksempelvis maleriet ’Solregn. Fra Gentofte Sø’.

De udlånte værker er:

– Interiør med kunstnerens moder og søster, 1884

– Parti fra Frederiksborg Slot, 1893

– Fra det gamle Asiatisk Kompagni, 1902

– Solregn. Fra Gentofte Sø, 1903

Genåbning

Ordrupgaard fejrer i denne uge genåbningen af museet efter lang tids ombygning og kan atter invitere publikum indenfor. Det bliver med Vilhelm Hammershøi som en af de helt centrale skikkelser.

Den danske samling har fået en nyophængning og går nu under navnet ’Hammershøi og hans tid’, og her udstilles i alt 19 værker af Hammershøi side om side med andre førende kunstnere fra samme periode.

Læs mere om Ordrupgaard og den danske samling her.

Eller læs mere om Hammershøi-malerierne, der kan opleves på Ordrupgaard. 

Augustinus Fonden har i de senere år støttet flere projekter om billedkunstneren Vilhelm Hammershøi

Array
Nyophængning af den danske samling på Ordrupgaard under navnet 'Hammershøi og hans tid'.
Paul Skovbakke