Jazzmusikken i nyt digitalt univers, teater baseret på publikums corona-oplevelser og dans skabt i krydsfeltet mellem ny scenekunst og teknologi.

Idérigdommen har været stor blandt ansøgerne til initiativet Sammen om kunsten!

Augustinus Fonden har oplevet en overvældende interesse for fondsinitiativet ’Sammen om kunsten’ med mange ansøgninger, der viser stor kreativitet og vilje til at komme publikum i møde under de helt særlige omstændigheder, som corona-krisen har skabt for kulturlivet. Det gælder både nu hen over sommeren, men også fremadrettet i mere langsigtede løsninger og samarbejder.

De mange projekter udkommer i et væld af formater fra udendørs jazzkoncerter til virtuelle kunstoplevelser.

– Det er vigtigt for Augustinus Fonden at bidrage til udviklingen af den skabende kunst ved både at støtte det etablerede og det eksperimenterende. Derfor har det været særlig interessant at følge den innovationskraft, som mange aktører viser under corona-krisen. Vi glæder os over at kunne bidrage til at styrke det kulturelle fællesskab i hele landet netop nu, hvor kulturlivet er udfordret, siger Frank Rechendorff Møller, adm. direktør i Augustinus Fonden.

Der er uddelt i alt 12,2 mio. kr. til ’Sammen om kunsten’ fordelt på 102 projekter.

Se mere i den fulde liste over støttede projekter

Eller se et par eksempler her:

Museer

ARKEN -Museum for Moderne Kunst afprøver et nyt format for live events omsat til digital formidling i den tværfaglige debatrække PET TALKS, der bringer temaer i spil fra den aktuelle udstilling DYR I KUNSTEN. Bevilget: 250.000 kr.

Musik

JazzDanmark til Streamingtjenesten og Danish Jazz Web, der bygger videre på den succes Baggårdsjazz havde under COVID-19-nedlukningen. I et digitalt univers samles her aktuelle danske jazzmusikere og bands, hvor musikken præsenteres i en professionel videoproduktion. Både nu og fremover har jazzmusikken en digital platform til det jazzelskende publikum i Danmark som internationalt. Bevilget: 166.000 kr.

Søholm Opera opfører operaen ’Krona-vaskeriet – once in a time of corona’ på Samsø i sommeren 2020. Bevilget: 25.000 kr.

Scenekunst

Nørrebro Teater og Nationalmuseet indgår i et samarbejde om afprøvning af en ny metode til manuskriptudvikling. Publikum involveres i hele processen, når corona-kulturarven omsættes til helaftensforestilling. Bevilget: 225.000 kr.

Dansk Danseteater vil i samarbejde med Virtual Reality-produktionsselskabet KHORA og to kunstnere skabe en ny virtuel danseforestilling. Et tværæstetisk værk, der lægger sig i krydsfeltet mellem moderne ny scenekunst, teknologi og film. Bevilget: 215.000 kr.

Billedkunst og kunsthåndværk

Kunsthal Charlottenborg inviterer publikum med på cykelture til kunst i det offentlige rum via en gratis app. Projektet lanceres nu i 8 byer i samarbejde med en række kunsthaller og museer. Bevilget: 100.000 kr.

The Mindcraft Project til udvikling af et nyt digitalt format for udstilling og formidling af dansk kunsthåndværk og design i 2021. Bevilget: 325.000 kr.

 

Fakta: Augustinus Fonden og Sammen om kunsten

Ansøgningsfristen var 8. juni 2020.

Fonden har modtaget 221 ansøgninger.

102 projekter har modtaget støtte.

Samlet er uddelt 12.235.390 kr.

 

Læs om initiativet her

 

Foto: Søholm Opera (Jeanette Philipsen)