Aktuelt

Dansehallerne åbner i Kedelhuset

  • Dato30. aug. 2024

Danmarks nye scenekunsthus for dans og koreografi indtager historisk bygning i Carlsberg Byen i København den 31. august

Hele Danmark er inviteret til åbningen af denne spektakulære bygning, der fremover skal være centrum for samtidsdans i Danmark.

Dansehallerne er en ny national scene, et knudepunkt for dans og koreografi og en saltvandsindsprøjtning, der får betydning for dansk kulturliv. Dansens nye hjem er midt i Carlsberg Byen, tilgængeligt for alle byens borgere.

Dansen indtager en historisk og imponerende bygning centralt beliggende i København med 2 scener og 5 studier, der skal huse samtidsdansen fremover. Det giver mulighed for at præsentere dans i verdensklasse til hele Danmark, samt gøre en forskel for hele dansebranchen. Dansehallerne bliver et hus for dansen. Der vil fremover blive præsenteret dans for hundrede tusindvis af mennesker, der kan opleve dans og koreografi i en række forskellige formater.

Vi ser frem til at byde samtidsdansen indenfor i dette nye hjem for dans og koreografi. Dansehallerne bliver et strukturelt kraftcenter for hele dansebranchen og et bredt dansegladt publikum. Det er med stor glæde vi ser frem til at udbrede dans til hele Danmark.
Danjel Andersson, direktør i Dansehallerne
Med åbningen af Dansehallerne får københavnerne et hus dedikeret til dansen. Et sted, hvor børn, unge og voksne får mulighed for både at opleve dans som kunstform og selv at dyrke dansen. Hvis København fortsat skal være en attraktiv storby for byens borgere og besøgende, er det vigtigt, at vi har kultur i alle former. Og det er Dansehallerne med til at sikre.
Mia Nyegaard, Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune
Dans og koreografi i Danmark har nu fået gedigne rammer, hvor det professionelle dansemiljø kan blomstre, udforske nye idéer, samarbejde på tværs og inspirere. Med et dedikeret hus til dans og koreografi får både det krævende og det brede publikum nu mulighed for at opleve dansen i alle dens udtryk. Vi håber, at alle vil tage godt imod det nye mødested.
Frank Rechendorff Møller, adm. direktør i Augustinus Fonden
Baggrunden for A.P. Møller Fondens støtte har været at bidrage til at skabe særlige rammer omkring dansen. Ombygningen vil skabe et kulturelt mødested, som man ikke finder noget andet sted.
A.P. Møller Fonden
Med Dansehallerne sikrer vi, at flere får adgang til det gamle kedelhus, der med sine hvælvinger og sit rå udtryk kommer til at danne en helt unik ramme for dansen. Jeg er sikker på, at Dansehallerne kommer til at løfte hele bydelen. Derudover er projektet et fantastisk eksempel på noget af det, vi skal blive bedre til i fremtiden – nemlig at transformere gamle bygninger til nye funktioner. Når vi gør det, er det ofte bedst for klimaet og samtidig værner vi om den kulturarv, der former os som mennesker og giver steder en identitet.
Nina Kovsted Helk, Filantropidirektør i den filantropiske forening Realdania
Vi er meget glade for, at det er lykkes at få Dansehallerne tilbage til Carlsberg Byen, og vi ser frem til det liv, de kommer til at bidrage med i området. Med beliggenheden på Franciska Clausens Plads bliver Dansehallerne en del af et nyt centralt samlingspunkt i Carlsberg Byen, hvor der denne sommer også er åbnet to nye spisesteder og en bar i bunden af Kedelhallen.
Jens Nyhus Adm. direktør, CEO, Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S

Fakta om det nye Dansehallerne i Carlsberg Byen

01

Den 4.600 m2 fredede bygning er blevet forvandlet af Mikkelsen Arkitekter. Den huser en ny, stor scene, en black box-scene, samt publikumsarealer, kontor og en række dansestudier.

02

Det er et bredt samarbejde mellem Københavns Kommune, Augustinus Fonden, A.P. Møller Fonden, Den filantropiske forening Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S og Bygningsfonden Kedelhuset, som har muliggjort byggeriet af det nye Dansehallerne i Kedelhuset.

03

Mens ombygningen fandt sted, blev Dansehallernes forskellige aktiviteter gennemført på venues rundt om i byen – på teatre, i kunsthaller, i byrummet og alternative steder.

Åbningsprogram og festival med verdensstjerner

Både publikum og branche er inviterede, når den nye bygning slår dørene op for første gang 31. august. Åbningsprogrammet er gratis og åben for alle. Den 31. august vil der være en officiel åbningsceremoni, mulighed for at se det gigantiske hus indefra og et program af bl.a. dans og koreografi.

Dagen er også startskuddet for en festival, der løber 31. august - 8. september under navnet OPENINGS. Her præsenteres et udpluk af danske og internationale kunstnere.

Foto Jubal Battisti

Projekteksempel

Dansehallerne i Kedelhuset

Læs mere om projektet