Aktuelt

Nytårshilsen fra Augustinus Fonden

  • Dato18. jan. 2023

I Augustinus Fonden fejrer vi 2023 med et kig bag facaden til en verden, som står os nær: den klassiske musik.

Som et særligt bidrag til dansk musikliv råder Augustinus Fonden over flere instrumentsamlinger. Med samlingerne ønsker fonden at give landets mest talentfulde klassiske musikere mulighed for at låne instrumenter som opbakning til deres kunstneriske udvikling og musikalske virke.

I 2022 inviterede vi en række musikere til at deltage i flere koncerter, der netop havde instrumenterne og deres klang som omdrejningspunkt. Musikerne satte ord på, hvorfor det har så stor betydning at spille på et godt instrument, som gav ny viden og indsigt. Publikum lyttede nysgerrigt med i Øksnehallen, Glassalen i Tivoli og på Kulturmødet Mors.

Det er en stor glæde for os at følge de unge musikere og deres virke i dansk musikliv, og vi deler gerne denne oplevelse med dig.

Om videoen

De deltagende musikere Marie Louise Broholt Jensen, Carl-Oscar Østerlind og Kirstine Schneider spiller på instrumenter fra fondens instrumentsamling. De deltog alle tre i en koncert i Tivoli i april 2022.

Musikken er en liveoptagelse fra koncerten. Fotograf og redigering: Kim Wendt

Se flere billeder er fra Instrumentsamlingens turné rundt i landet: Glassalen i Tivoli, festivalen Historiske Dage og Kulturmødet Mors.