Om koncernen

Baggrunden for Augustinus Fondens formue går tilbage til 1750, hvor Ole Augustinus grundlagde et tobaksspinderi i København. Tobaksspinderiet voksede sig senere i 1914 til en stor fabrik på Amager. Ved fondsstiftelsen i 1942 kom virksomheden til at udgøre det økonomiske grundlag for Augustinus Fonden.

Augustinus Fonden er i dag moderfond i en større erhvervskoncern, der er forankret i investeringsselskabet Chr. Augustinus Fabrikker A/S, iøvrigt med navn efter Ole Augustinus’ ældste søn, Christian.

Her har man fortsat en ejerandel i Scandinavian Tobacco Group samt ejerandele i datterselskaber og associerede selskaber som for eksempel Fritz Hansen, Tivoli, Gyldendal, Kurhotel Skodsborg og Kristeligt Dagblad. Koncernen er ligeledes en betydende ejer i et antal større børsnoterede danske virksomheder, bl.a. i Royal Unibrew A/S og AMBU A/S. Læs mere om Chr. Augustinus Fabrikker.

CHR. AUGUSTINUS FABRIKKER A/S
https://augustinusfonden.dk/wp-content/uploads/2018/02/caf_webmockup1.jpg

 

Investeringsselskabet har i dag en selvstændig bestyrelse og med Claus Gregersen som Adm. Direktør i Chr Augustinus Fabrikker A/S.

Læs mere på Chr. Augustinus Fabrikkers hjemmeside .

Gå til siden