Aktuelt

Årsskrift 2023

  • Dato5. mar. 2024

I Augustinus Fondens Årsskrift 2023 tegner vi et billede af fondens arbejde og strategiske fokus i et år, hvor vi blandt andet gennem flerårige aftaler har givet fem danske nødhjælpsorganisationer bedre muligheder for at rykke hurtigt ud med hjælp ved katastrofer og konflikter i hele verden.

Vi har også støttet aktører, der arbejder med kulturarv. Eksempelvis restaurering af et helt særligt rum på Rosenborg Slot og et løft til forskningen, som sikrer, at vores viden om kulturarven ikke står stille, men hele tiden udvikler sig. I årsskriftet fortæller vi desuden om initiativer inden for samtidskunsten, hvor kunsthaller og udstillingssteder har fået flere muligheder for at skabe aktiviteter og formidling med kunsten i centrum i hele landet.

Årsskriftet fortæller om et dansk kulturliv i bevægelse. Et eksempel på dette er hentet i museumsverdenen, hvor vi inviteres ind i maskinrummet hos Museum Odense for at lære om deres arbejde med grøn omstilling og klimastyring. Samtidig får det klassiske danske musikliv i disse år mulighed for at udvikle kompetencer og redskaber til at engagere publikum, styrke formidlingsindsatsen og udforske nye koncertformer med videns- og publikumsudviklingsprojektet TUTTI.

Årsskriftet beskriver kun et lille udsnit af de 790 projekter, der i 2023 på tværs af landet fik et økonomisk bidrag til at føre ambitiøse samfundsbidrag og visioner ud i livet. Derfor udgiver vi også en samlet liste med overblik over alle bevillinger.

Vi ser frem til at fortsætte arbejdet til glæde og gavn for det danske samfund.

Se billeder fra nogle af de projekter, der beskrives i årsskriftet

Udgivelser

Se alle tidligere årsskrifter

Fonden udgiver hvert år et årsskrift med fokus på højdepunkter fra året. I årsskrifterne fortæller vi om fondens strategiske fokus og dykker i ord og billeder ned i aktuelle projekter.

Læs mere