Aktuelt

Mød Augustinus Fonden på Kulturmødet Mors

  • Dato10. aug. 2023

Kulturmødet Mors er Danmarks samlingssted for kunst og kultur, hvor mere end 500 arrangementer over tre dage stiller skarpt på aktuelle temaer i kulturlivet

Igen i år ser fondsteamet i Augustinus Fonden frem til at møde samarbejdspartnere på tværs af kulturlandskabet og få ny viden og inspiration.

Ikke mindst glæder vi os til at opleve musikken på Kulturmødet, der præsenterer et alsidigt program af musikere på tværs af den klassiske musik, jazz og folkemusik.

Se hvor du særligt kan møde fonden på Kulturmødet 2023:

Museumsreformen til debat – mellem stat, kommuner, fonde og museer

Under temasporet ’Fremtid og forretning’ inviterer Midtjyske Museers Udviklingsråd og ODM til debat om den kommende museumsreform. Fondsdirektør Frank Rechendorff Møller er med i panelet sammen med Johan Brødsgaard, formand KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg (B), Julie Rokkjær Birch, museumsdirektør, Museum Jorn og Mogens Jensen, medlem af Folketinget, formand Europarådet & kulturordfører (S).

Debatten finder sted torsdag kl. 15.45 – 16.45 i Lysskoven, KulturPladsen.

https://program.kulturmodet.dk/events/100643

Fonde giver sparring på dit kulturprojekt

Augustinus Fonden, Færchfonden, Lokale – og Anlægsfonden, Nordea-fonden, Spar Nord Fonden og Tuborgfondet fortæller om deres arbejde, muligheder for fondsstøtte og giver eksempler på gode kulturprojekter. Efterfølgende er der mulighed for at gå i dialog med fondene og få feedback på konkrete kulturprojekter.

Tid og sted: Fredag kl. 15-16 i Netværket, Ung Kult

https://program.kulturmodet.dk/events/25409

Hvordan skaber vi fremtidens museer?

Seismonaut og Øhavsmuseet står bag analyse- og bogprojektet ’Fremtidens Museer’, der undersøger de centrale udviklingstendenser i dansk museumslandskab, og hvilke forandringer der vil ske med museerne i Danmark de næste 10 år. Eksperter svarer på dilemmaer med input fra publikum.

Augustinus Fonden har støttet publikationen ’Fremtidens Museer’.

Tid og sted: Torsdag kl. 13.00 – 14.00 i Musikværket Sal 1, KulturPladsen.

https://program.kulturmodet.dk/events/87301

Musikprogrammet

Kulturmødet har en lang tradition for at byde publikum på klassiske musikoplevelser, og i 2023 er musikprogrammet udvidet til også at skabe særlige koncerter for børn. Fonden støtter musikprogrammet på Kulturmødet Mors.

For eksempel kan du opleve Søren Huss sammen med det klassiske emsemble Who Killed Bambi, der har skabt nye klassiske arrangementer til Huss’ eksistentielle sange.

Cellist Josefine Opsahl gæster Kulturmødet med solokoncert i Nykøbing Mors Kirke. Du kan også møde Josefine Opsahl i en samtale med operainstruktør Anna Sofie Brandsburg om tradition og fornyelse i den klassiske musik.

Nykøbing Mors Kirke er rammen for en koncert med fire af Augustinus Fondens instrumentlånere, Toke Møldrup, Christine Bernsted, Marie-Louise Broholt Jensen og Ramez Mhaanna, med et koncertprogram bestående af Brahms klaverkvartet nr. 3 samt et nykomponeret værk ’De Fire Vinde’ af pianist Ramez Mhaanna.

Børn og familier kan opleve jazzsangerinde og sangskriver Kira Martinis og hendes storswingende band med helt nye børnesange.

Se mere om tid, sted og de mange andre koncertoplevelser her: https://program.kulturmodet.dk/events;type=Oplevelser

Ny viden: Hvordan får vi publikum tilbage?

Applaus, DEOO Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner og Rasmussen Nordic dykker ned i ændrede købsmønstre blandt kulturpublikummet. Applaus og Rasmussen Nordic giver deres svar på, hvad der skal til for at publikum vender tilbage, når de fremlægger resultater fra deres undersøgelser af brugerrejsen og barrierer for deltagelse.

Undersøgelsen er en del af TUTTI – et treårigt udviklingsforløb, der hjælper ti danske orkestre og ensembler med at arbejde med publikum i centrum for deres organisation. Se mere om det projekt her: https://applaus.nu/tutti/

Tid og sted: Fredag kl. 10.30-11.15 ved Brøndum, KulturPladsen

https://program.kulturmodet.dk/events/89179

Fair Practice Kultur – dialog om vejen til en mere bæredygtig kulturbranche i Danmark

Dansk Komponistforening og UKK – Organisation for Kunstnere, Kuratorer og Kunstformidlere inviterer til dialog om mulighederne for at skabe en mere bæredygtig kulturbranche med inspiration fra den hollandske Fair Practice Code. Modellen har den hollandske kulturbranche selv defineret, og forener her arbejdsvilkår og værdier tilpasset kunstområdernes særlige præmisser.

Se mere om projektet her: https://komponistforeningen.dk/tv%C3%A6rkunstnerisk-indsats-unders%C3%B8ger-svanem%C3%A6rke-kunst-og-kultur

Tid og sted: Torsdag kl. 15.30-16.30 ved Brøndum, KulturPladsen.

https://program.kulturmodet.dk/events/89049

Theatre Green Book – en grøn vejviser til dansk teater

Bæredygtigt Kulturliv NU præsenterer et nyt projekt for det strategiske og praksisnære arbejde med værktøjet Theatre Green Book (TGB) samt en ny model for arbejdet med monitorering og klima-budgettering. Bæredygtigt Kulturliv NU, Cue To Cue, Teater Hund & Co inviterer til samtale.

Augustinus Fonden har støttet en oversættelse af Theatre Green Book i en version tilpasset danske forhold inden for produktion, bygningsdrift og daglig drift.

Tid og sted: Torsdag kl. 16.15-17.15 i Scenekunstens Hus, KulturVejen.

https://program.kulturmodet.dk/events/102601