Aktuelt

Ny koreografi og Kammerballetten - nye uddelinger fra fonden

  • Dato16. sep. 2022

På Augustinus Fondens seneste bestyrelsesmøde blev der uddelt 34 mio. kr. til 37 projekter

Et af projekterne er Kammerballetten der forener kammermusik og nykoreograferet ballet. Fonden har bakket op om Kammerballettens udvikling siden 2017 og fortsætter med bidrag til aktiviteterne i 2023 med 2 mio. kr.

Kammerballettens mission er at gøre klassisk musik og dans mere tilgængeligt og vedkommende for et bredt publikum, og kompagniet producerer hvert år nye værker af nogle af verdens dygtigste unge koreografer, danske såvel som internationale.

Kammerballetten tilbyder en særlig intim og intens oplevelse i det danske danselandskab med klassiske balletdansere, som rækker ind i den moderne dans. Med nysgerrighed som drivkraft har de på få år skabt et stærkt dansekompagni, som appellerer bredt. Den nye bevilling bidrager til kompagniets fortsatte ambition om at skabe ny dans og koreografi til et voksende dansk publikum.

Fonden bakker om op de unge musikere, koreografer og dansere, som udgør Kammerballetten, fordi de udvikler kunstarten. Det giver alle generationer et udtryk at spejle sig i, og det sikrer, at dansen er relevant for publikum nu og i fremtiden.

Foto: Fra Kammerballetten 2022, Foto: Tom McKenzie

Museer og Kulturarv – formidling, bevaring og udvikling

Billedkunst – indsigt og indlevelse i samtidskunsten

Bygningsarv – Bevaring af kulturværdier

Musik – levende musikliv i hele landet

Scenekunst – dans, musikdramatik og teater

Sociale indsatser i Danmark og Internationale humanitære indsatser