Kunst & Kultur
Blixen i nye rammer
Karen Blixen Museum
2020
Bevillingssum: 5,5 mio. kr.

Karen Blixen Museum, Rungstedlund, har modtaget 5,5 mio. kr. til en revitalisering af stedet. Gennem ombygning og et bredt aktivitetstilbud vil museet udvikle sig til et åbent mødested i Nordsjælland, hvor kultur, litteratur og natur smelter sammen.

Array

Karen Blixen (1885-1962) er en af landets mest elskede forfattere – berømt i sin samtid og som inspirerende figur i dansk kultur- og åndsliv. I de senere år er skrevet en række markante værker om Blixen og hendes familie, som har skabt ny opmærksomhed om forfatterskabet, hvilket kan mærkes på museet.

Ny vision for Karen Blixen Museum, Rungstedlund
Karen Blixen levede det meste af sit liv i familiens hjem, Rungstedlund, der siden 1991 har fungeret som museum og kunstnerhjem. Visionen er nu at skabe et bredere udbud af aktiviteter, der rækker ud til et mere diverst publikum, der også inkluderer unge, lokale og børnefamilier.

Konkret skal magasinbygningen bygges om til et aktivitets- og kulturhus, og i forfatterhjemmet, den gamle 1700-talsbygning, samles formidlingen af Karen Blixens liv og forfatterskab. Aktiviteterne i huset vil centrere sig om tematikker, som Blixen satte i scene i sine bøger: identitet, køn, skæbne, mod og natur.

På det nye Karen Blixen Museum vil publikum kunne besøge et åndehul, der er optaget af, hvad litteratur, natur og fortælling kan lære os om det at være menneske.

Hovedfokus for Augustinus Fonden
“Museernes formidling af vores fælles kulturarv er et højt prioriteret område for Augustinus Fonden. Bevillingen til Karen Blixen Museum, Rungstedlund, styrker en vigtig implementering af ledelsens nye vision for stedet, der med forbedrede publikumsfaciliteter og et bredt aktivitetsprogram ønsker at være relevant for et mangfoldigt publikum”.

Frank Rechendorff Møller, fondsdirektør

 

Foto:

Rungstedlund fotograferet af Annemette Kuhlmann

Detaljebillede fra Den Grønne Stue fotograferet af Jens Lindhe.