Bora Bora

Bora Bora Residency Centre

  • StøtteområdeKunst & Kultur
  • FokusområdeScenekunst
  • Bevillingssum1 mio. kr.
  • År2023

Et bidrag til udvikling af dansk dans og en mere robust og mangfoldig dansekunstscene

Bora Bora – Dans og Visuelt Teater præsenterer dans og scenekunst fra ind- og udland, arrangerer lokale, nationale og internationale festivaler og er et produktionscenter for det lokale dansemiljø i Aarhus.

En ny bevilling støtter teatrets ambitiøse arbejde som internationalt center for dans og koreografi med et fireårigt Residency Centre bestående af over 60 kunstnerophold i perioden 2023-27. Augustinus Fondens bevilling er målrettet de deltagende kunstnerne, som er danske eller baseret i Danmark.

Vi kan nu fokusere på at styrke og sikre kvalitetsudvikling i den danske dansesektor. Det betyder helt konkret, at vi i den nye residency periode fra 2023-2027 gennem professionelt aflønnede og planlagte kunstnerophold til danskbaserede koreografer kan medvirke til at udvikle dans og koreografi i meget høj kvalitet. Samtidig får de danske og danskbaserede kunstnerne en unik mulighed for at styrke deres internationale relationer gennem vores omfattende netværk i og uden for Europa.
Teaterchef Lotte Kofod Ludvigsen

Netop Bora Boras fokus på kunstnernes udvikling ligger helt i tråd med Augustinus Fondens filantropiske virke indenfor kunst og kultur, hvor fonden bl.a. ønsker at sikre talentudvikling på internationalt niveau inden for koreografi og dans, og dermed bidrage til fremtidssikringen af dansk scenekunst.

Foto: Mark Dyer

Støtteområde

Ansøgninger til scenekunst

Augustinus Fonden støtter scenekunstoplevelser i hele landet, der bidrager til refleksion gennem eksistentielle fortællinger, etiske spørgsmål og æstetiske udtryk. I mødet med scenekunsten kommer publikum helt tæt på den skabende og udøvende kunst. Fokus er især på støtte til professionelle aktiviteter inden for dans og musikdramatik.

Læs mere