Kunst & Kultur
Mesterinstrumenter til talenter
Instrumentudlån (Jacob la Cour)
Bevillingsår: 2015
Bevillingssum:

Fonden udlåner en særlig cello til musiktalent. Det sker som et led i ambitionen om at bakke op om klassisk musikliv.

Foto: Ehrhorn-Hummerston

Array

Cellisten Jacob la Cour er et lovende talent, der med sit virke i Trio Vetruvi, har opnået udmærkelser ved både nationale og internationale konkurrencer. Trioen kan udvikle sig til et af landets vigtigste kammermusikensembler.

Desværre led trioen tilbage i 2015 under det man kan kalde en “instrumentmæssig ubalance”. Trioens violinist spiller på en Johannes Franciscus Pressenda-violin, der også er udlånt af Augustinus Fonden, og i det selskab havde la Cours egen cello ikke tilstrækkelige klanglige kvaliteter til at bringe balance i samspillet.

Det blev der rettet op på, da Jacob la Cour fik mulighed for at låne et mesterinstrument af Augustinus Fonden – en cello bygget af Giovanni Battista Ruggeri omkring år 1700.

Med celloen er den klanglige balance i trioen genoprettet, og Jacob la Cour har samtidig kunnet forbedre sit spil til glæde for alle, der har fornøjelsen af at høre Trio Vetruvi spille.

Mesterinstrumentsamlingen 

Jacob la Cours cello er blevet en del af Augustinus Fondens samling af mesterinstrumenter, som stilles til rådighed for danske musikere. Fonden købte i 1978 sit første mesterinstrument,  og siden er samlingen vokset til en af Danmarks fineste samlinger af violiner, bratscher og celli – 22 instrumenter i alt. Instrumentsamlingen er en langsigtet investering, hvis betydning er vokset med årene: Mesterinstrumenterne er i dag eftertragtede over hele verden, hvilket har gjort dem så dyre, at de er uden for økonomisk rækkevidde for de fleste.

Støtte til klassisk musikliv er en mærkesag for Fonden, og formålet med samlingen er at give de mest talentfulde musikere i Danmark mulighed for at låne de kostbare mesterinstrumenter, så de kan indfri deres fulde musikerpotentiale.