Kunst & Kultur
Barokorkester i verdensklasse
Concerto Copenhagen
Løbende bevillinger. Senest i 2017.
Bevillingssum: Op til 6.300.000 kroner

Ensemblet Concerto Copenhagen, også kendt som CoCo, er et af Skandinaviens førende ensembler indenfor opførsel af tidlig musik. Ensemblet er under ledelse af den internationalt anerkendte cembalist og Sonning-vinder Lars Ulrik Mortensen.

Foto: TS-Foto

Array

CoCo’s betydning for den klassiske musik kan sammenlignes med en flaske årgangchampagnes betydning for en dejlig fest: Den er baseret på traditioner og løfter stemningen til et boblende nyt niveau. CoCo har en ganske særlig evne til at levendegøre den gamle musik og gøre den sofistikeret og passioneret, så den opleves relevant og nutidig. Derfor er orkestret i dag et af verdens mest interessante barokorkestre.

Formidling og international udbredelse

CoCo har et ønske om, at endnu flere klassiske publikummer både i Danmark og internationalt skal få gavn af den store kvalitet, som orkesteret besidder. Det skal både ske ved at styrke kommunikationen om CoCo til et dansk publikum, og ved at CoCo rejser ud og spiller på de fornemmeste klassiske spillesteder i verden.

I anledning af Augustinus Fondens jubilæum i 2017 har Fonden tildelt CoCo en 3-årig bevilling til at realisere disse ønsker om at højne kendskabet til orkesteret over de kommende år.

Augustinus Fonden har støttet orkesterets aktiviteter, siden det blev stiftet. Blandt andet har Augustinus Fonden støttet samarbejdet mellem CoCo og Det Kongelige Teater om årligt at opsætte en opera fra det tidlige historiske repertoire på Gamle Scene.