Kunst & Kultur
Det Kongelige Kapel på turné
Det Kongelige Kapel
2018
Bevillingssum: 2 mio. kr. årligt i 3 år

Fra 2019 vil Det Kongelige Kapel årligt afholde to nationale og en internationale turné. Turnéerne skal øge kendskabet til dette stykke unikke, levende kulturarv.

Array

Det Kongelige Kapel blev dannet i 1448 og regnes dermed for at være verdens ældste orkester. Kapellet er særlig kendt for sin strygerklang, og gennem tiderne har store dirigenter og komponister som Richard Strauss, Igor Stravinskij og Leonard Bernstein arbejdet med orkesteret. Det er altså et unikt stykke kulturarv, der aften efter aften opfører musikken til Det Kongelige Teaters opsætninger af opera og ballet.

Desværre er det sjældent, at kapellet kigger op over orkestergraven og bringer musikken og den unikke klang ud af teaterets rum.

Derfor har Augustinus Fonden i 2018 støttet den 3-årige strategi Beyond Boundaries, der giver kapellet mulighed for to gange årligt at spille nationale koncerter udenfor hovedstadsområdet samt foretage en årlig turné til et stort europæisk koncerthus i byer som Hamborg og Amsterdam. Turnéerne skal øge kapellets rækkevidde og betydning i befolkningen og højne kapellets internationale ry.

Samtidig vil turnéerne også medvirke til at nære det kunstneriske kollektiv i orkesteret.

Foto: Sebastian Eskildsen & Natascha Thiara Rydvald