Kunst & Kultur
Farverig kunstinstallation på ARoS
ARoS, Aarhus Kunstmuseum
2016 - geninstalleret i 2020
Bevillingssum: 1,3 mio. kr.

Nu er det farvestrålende tekstilværk ”Valkyrie Rán” af den portugisiske kunstner Joana Vasconcelos igen installeret på ARoS, Aarhus Kunstmuseum – hængende fra loftet over museets åbne areal strækker værket sig fra hovedindgang til bagindgang.

Array

Det stedsspecifikke kunstværk blev skabt til museet i 2016 i forbindelse med udstillingen ’Textures of Life’. Det blev efterfølgende erhvervet til den faste samling med støtte fra Augustinus Fonden og Ny Carlsbergfondet.

Tekstilværket ”Valkyrie Rán” består af et væld af forskellige genstande som håndlavet bomuldshækling, tekstiler, ornamenter, LED-lyskæder, oppustelige elementer og en lydinstallation, og resultatet er et værk, der forener både gamle håndværkstraditioner med moderne teknologier.

Kunstneren bag værket er portugisiske Joana Vasconcelos, kendt for sine store kunstinstallationer og stedsspecifikke værker som altså nu også kan opleves på ARoS.

Kunstværker til museernes samlinger

Augustinus Fonden støtter løbende erhvervelser til museernes samlinger. Et vigtigt fokus er bevaring af dansk kulturarv, men også international kunst af høj kvalitet, der vurderes som relevant i forhold til museernes samlinger støttes – som her med det monumentale værk af Joana Vasconcelos.

 

Foto: Luís Vasconcelos