Kunst & Kultur
Historisk bog om influenza
Angst & Engle, Gads Forlag
Bevillingsår; 2017
Bevillingssum: 50.000 kr.

I anledning af 100-året for Den Spanske Syge udgiver Gads Forlag et værk om influenzaepidemiens danske historie, Angst & Engle.

Array

Den har altid stået i skyggen af 1. Verdenskrig – Den Spanske Syge – én af historiens værste influenzaepidemier, som hærgede i årene 1918-1920. Dette til trods for, at den kostede langt flere menneskeliv end krigen. På verdensplan døde 50 millioner mennesker. I Danmark var tallet op mod 18.000.

I 2018 er det 100 år siden epidemien brød ud, og i den forbindelse har Hans Trier, cand.mag. i historie og speciallæge i samfundsmedicin, udgivet det første større kulturhistoriske værk om sygdommen i Danmark. Det er historien om sygdommen, de sygdomsramte og myndighedernes indsats – men også om de mange frivillige, der trodsede smittefaren og hjalp. Bogen er baseret på en omfattende research i arkiver og brevsamlinger og bringer personlige beretninger fra mennesker tæt på sygdommen.

Faglitterært fokus

Augustinus Fonden har støttet udgivelsen med 50.000 kr. Fonden støtter udgivelse af litteratur af høj kvalitet med fokus på klassikere og faglitteratur inden for områderne historie, kunst, kulturarv og klassisk musik.