Kunst og Kultur
Jazzmusik i det fri
JazzDanmark
2020
Bevillingssum: 150.000 kr.

Hvordan mødes publikum og musikere til koncerter under et forsamlingsforbud? JazzDanmark har med projektet Unlock Music Concert Walks skabt et koncertformat med guidede jazzkoncert-gåture for mindre grupper i naturskønne omgivelser og med god plads og håndsprit.

Array

Med Unlock Music undersøges, hvordan man kan skabe meningsfulde koncertoplevelser under et forsamlingsforbud, der særligt påvirker rammerne for livemusik. Naturen udgør scenen, når publikum vandrer via en livejazz-rute med korte koncerter for 30-50 personer ad gangen.

Unlock Music har modtaget støtte under fondsinitiativet ’Sammen om kunsten’, hvor ønsket netop var at støtte nye formater og nye møder mellem kunstnere og publikum under de særlige omstændigheder, som coronakrisen skaber.

Koncerterne kan opleves i Kolding, Svendborg og Helsingør, hvor de deltagende musikere giver deres bud på, hvordan en koncert på 15 minutter i naturen kan tage sig ud.

Til koncerterne møder publikum jazzmusikere fra vidt forskellige grene af genren som eksempelvis Aarhus Jazz Orchestra Kvartet, der opfører helt nye værker, skrevet med fokus på at give plads til improvisation i samspil med koncertens omgivelser og stedets stemning, eller guitarist Mikkel Ploug der præsenterer solokoncerter med nyfortolkninger af kendte danske folkesange, som alle er skabt og opført fra Plougs altan under corona-lockdown.

JazzDanmark har under coronakrisen præsenteret flere nye initiativer. Under lockdown i det tidlige forår blev Baggårdsjazz iværksat med koncerter i baggårde i hele Danmark til glæde for publikum på altaner og i vinduer. Senere fulgte Streamingtjenesten, som har til formål at højne kvaliteten af livestreamkoncerter via udlån af udstyr og lydteknikere. Nu kommer Unlock Music, der afprøver et nyt koncertformat i en tid, hvor kulturlivet er blevet vendt op og ned, og jazzmiljøet har gennemgået store forandringer og udfordringer i forhold til en af de helt centrale indtægtskilder: livekoncerterne.

Se mere om koncertene, som finder sted i september 2020, på JazzDanmarks hjemmeside.