Fonden har støttet en række projekter, der nu pga. corona-situationen omstiller sig til digitale løsninger.
Når publikum ikke kan komme til kunsten, må kunsten komme til publikum.
Lige nu ser verden ikke ud, som vi kender den. Alle koncertsale er stille. Scenegulvene er tomme. Der er ingen myldrende skoleklasser på landets museer. Byer ligger stille hen.
I Augustinus Fonden har vi gennem årtier haft en stærk tro på, at kulturen skaber sammenhængskraft i samfundet. Det ser vi mange eksempler på nu, hvor vigtige kulturinstitutioner tænker i nye baner og skaber muligheder for os alle, for at møde kunst og kultur hjemme hos os selv, i denne svære tid.
På et tidspunkt vil det hele vende igen. Koncertsale, kirker, teatre og museer vil summe af liv igen. Indtil da håber vi, at I passer godt på jer selv og hinanden- og kan nyde kunsten hjemmefra.
Det Kongelige Teater
Fantastiske forestillinger og behind the scenes-videoer fra Det Kongelige Teater kan nu streames hjemme fra sofaen i teatrets nye onlineunivers KGL Xtra – et onlineunivers der er skabt grundet ‘corona-tiderne’.
F.eks. kan du lytte til Monteverdis opera Orfeus, der blev optaget tirsdag 10. marts, før teatret måtte lukke ned for en tid. Monteverdis Orfeus betegnes som verdens første opera. Den rummer noget af historiens mest smukke og hjerteskærende musik, og den handler om, hvordan kunsten og håbet kæmper med fortvivlensen og døden.
Dyk ned i drama fra dansk films storhedstid
Stumfilm.dk er et filmarkæologisk kæmpeprojekt, der løber over fire år, og på hjemmesiden kan du gå på opdagelsesrejse i dansk films guldalder.
Fra omkring 1910 og ti år frem var dansk film blandt verdens førende både forretningsmæssigt og kunstnerisk. Det var en tid, hvor stjerner som Asta Nielsen og Fy & Bi var kendte langt ud over landets grænser, og hvor instruktøren Carl Th. Dreyer skabte en stor del af sit samlede værk.
På hjemmesiden digitaliseres mere end 400 film fra perioden 1897-1928 og præsenteres i forskellige temaer.
Kunstneriske fællesoplevelser i Vega
Længes du efter live-events, hvor kunstnere og musikere sammen skaber fællesoplevelser – så se og lyt til performanceværker skabt til VEGA-Arts.
For eksempel kan du opleve Ragnhild Mays lydinstallation TECHNO, der består af en række skulpturelle lydkilder og er inspireret af science fiction.
Eller du kan se Lilibeth Cuenca Rasmussens værk Mobile Mirror – en performance med en eller flere mannequiner, alle sammen beklædt i en mosaikdragt af spejlskår.
SMK – Statens Museum for Kunst
På museets youtube-kanal er skabt et nyt format for interviews fra vindueskarmen. Her kan du møde direktøren og kunstelskeren eller museumsinspektøren. Og for eksempel få et bud på: Hvad kan du bruge kunsten til i en tid som denne? Hvilken rolle har kunsten historisk set spillet i andre krisetider? Hvad betyder det at vi ikke må omgås kunsten fysisk og socialt, og hvordan vil kunsten reagere på corona-tiden?
Og fik du ikke set filmen ”Anna Ancher – kunsten af fange en solstråle” fra SMK’s aktuelle udstilling kan den ses på DR’s hjemmeside.
Kunsthal Charlottenborg
Kunsthal Charlottenborg lancerer kunstens svar på Netflix i et samarbejde med det internationale kunstnerkollektiv DIS, Tranen og CPH:DOX.
Film og serier, der var en del af den fysiske udstilling, ‘DIS presents: What Do People Do All Day?’, vil nu i stedet kunne ses derhjemme via streamingplatformen Dis.art og være gratis til rådighed for hele Danmark frem til 1. september 2020.
Billedet er fra Asta Nielsen-filmen ‘Den Sorte Drøm’ fra 1911.