Foreningen af Danske Kunsthaller

Kunsthaller i Danmark - benchmarkrapport

  • StøtteområdeKunst & Kultur
  • FokusområdeBilledkunst og kunsthåndværk
  • Bevillingssum195.000 kr.
  • År2023

Ny viden om danske kunsthaller

Foreningen af Kunsthaller i Danmark har udarbejdet en ny benchmarkinganalyse, der viser, at et ungt publikum føler sig hjemme og inkluderet i kunsthallerne, fordi kunsthallerne afspejler vores samfund. Kunsthallerne kan være risikovillige og fleksible i deres tilrettelæggelse af udstillingsprogrammer og formidling. Det er naturligt for kunsthallerne at være agile og afspejle de dynamikker, som er i samfundet. Her er mulighed for at vise seriøs nichepræget kunst, men også bredere formater, understreger rapporten.

Foreningen af Kunsthaller i Danmark repræsenterer 18 kunsthaller spredt ud over hele Danmark. Kunsthallernes opgave er fokuseret på at formidle samtidskunsten og præsentere de nye talenter på den danske kunstscene for et bredt publikum. Kunsthallerne løfter således en national opgave og spiller en afgørende rolle i billedkunstens fødekæde.

Benchmarkinganalysen er bestilt af Foreningen af Kunsthaller i Danmark, udarbejdet af Seismonaut og støttet af Augustinus Fonden.

Foto: Copenhagen Contemporary (2023) Photo Farzad Soleimani

Tværgående indsatser

Vidensopbygning

Viden er en grundforudsætning for strategisk udvikling og forståelse for kulturens samfundsmæssige betydning, og har dermed betydning for et levende og rigt kulturliv. Fokus i vores projektstøtte er en praksisbaseret tilgang, der understøtter konkrete behov og er efterspurgt af sektoren.

Foto: Mathilde Bech

Læs mere