Kunst og Kultur
Kunstperformance i byens rum
Art in a Day
Bevillingsår: 2022
Bevillingssum: 500.000 kr.

24 timer med kunstneriske performances af danske og internationale kunstnere i København. Art in a Day er et samarbejde mellem seks kunsthaller, der har slået sig sammen om en folkefest for performancekunst, så endnu flere får mulighed for at opleve et døgn fuld af mangfoldige kunstoplevelser.

Array

Den 24. juni 2022 fra 00:01 til 23:59 forvandlede Københavns seks kunsthaller byen til en scene for performancekunsten. Art in a Day løb af stablen med et summende program af gratis performances i alle afskygninger, som foregik i kunsthallerne og ude i byens rum.

Allerede den 23. juni kl. 11.22 startede Martin Creeds performance All the Bells – et fælles lydværk opført af københavnske kirker, stemmer fra folkeskolebørn og byens eget lydbillede. Dagen efter kunne man følge en marcherende garde iklædt kostumer af designer Henrik Vibskov.

De forskellige performances var udformet som en alternativ ‘byvandring’ gennem Københavns gader og kanaler, hvor kunstperformances poppede løbende op, indtil Art in a Day endte ved Copenhagen Contemporary på Refshaleøen.

Programmet bød på performances af internationale kunstnere som VALIE EXPORT, Peaches, Baby Dee og Martin Creed, mens man kunne opleve danske navne som Maja Malou Lyse og Esben Weile Kjær, Sophie Dupont, KasperSophie, Jules Fischer og Jacob Kirkegaard.

Art in a Day er kurateret af Creator Projects i samarbejde med Den Frie Udstillingsbygning, Copenhagen Contemporary, Nikolaj Kunsthal, O – Overgaden, Kunsthal Charlottenborg og Kunstforeningen GL STRAND.

Foto: Jonathan Damslund og Martin Creed.