Foreningen lex.dk

Lex.dk: Digitalt leksikon tilgængeligt for alle

  • StøtteområdeKunst & Kultur
  • FokusområdeLitteratur
  • Bevillingssum4,475 mio. kr.
  • År2023

Et dynamisk opslagsværk giver vigtig viden i ny tid

Det nationale leksikon lex.dk udfylder et centralt samfundsmæssigt behov i en digital verden, hvor nødvendigheden af at sikre kvaliteten og troværdigheden af videnskilder er større end nogensinde.

Vores fælles samtale bør udspringe fra et fælles vidensfundament. Derfor er der behov for at have et let tilgængeligt, velformidlet og pålideligt nationalt leksikon med kvalificerede artikler, som man kan gå til, når man ønsker at få ny viden om vores verden. På Lex.dk samles flere nationale opslagsværker samt en række specialværker, der dækker bredt. I alt kan besøgende dykke ned i mere end 230.000 artikler. Adgangen til sitet er gratis.

Lex.dk spiller en central rolle bredt i uddannelsessektoren som et relevant og gratis værktøj til lærere og elever i folkeskolen og i ungdomsuddannelserne. Platformen garanterer, at den nysgerrige læser altid har en sikker kilde at gå til – nærmest ligegyldigt, hvilket emne man ønsker at fordybe sig i.

Vi lever i en tid, hvor rigtig mange mennesker og især de yngre generationer får deres informationer fra sociale medier. Børn og unge kan nemt fare vild i internettets jungle. Det er vigtigt for de unge generationer, at de har et sted at søge efter ajourført og kvalitetssikret viden. Det arbejde har vi nu mulighed for at sikre ved at tilknytte endnu flere danske forskere og andre eksperter, der bidrager med deres viden og aktuelle indsigt i alt fra præsidentvalg i USA gennem tiden til kvinder, der har ændret danmarkshistorien.
Niels Elers Koch, Sekretariatschef, chefredaktør, Lex.dk

Augustinus Fonden støtter initiativer, der skaber viden og indsigt og herigennem yder et varigt bidrag til samfundet. Fonden har løbende igennem de sidste 20 år støttet det indhold lex.dk bygger på - bl.a. med store bevillinger til Den Store Danske Encyklopædi og til Trap Danmark, og vi har senest i 2022 bevilget 3 mio. kr. til lex.dk for at skabe ny indholdsproduktion ved tilknytning af flere fagansvarlige forskere.

Foto: Ehrhorn-Hummerston

Støtteområde

Ansøgninger til litteratur

Fonden støtter udgivelse af litteratur, der bidrager til at tilgængeliggøre viden og løfter indsigten i det kulturelle, musiske og humanistiske område.

Læs mere

Lorem ipsum dolor sit amet

Alle projekter