Augustinus Fonden har en lang tradition for at støtte samtidskunsten på de danske kunsthaller, der danner rammen om den aktuelle levende og skabende kunst. Fonden støtter hvert år de samlede udstillingsprogrammer på flere kunsthaller og udstillingssteder i hele landet, og vi har samlet tre aktuelle udstillinger der kan opleves over sommeren.
De danske kunsthaller spiller en helt central rolle i formidlingen af den aktuelle samtidskunst og som platform for det kunstneriske vækstlag. Her får kunstnerne mulighed for at nyproducere større værker og skabe stedsspecifikke udstillinger i en professionel kontekst.
Augustinus Fondens støtte går typisk til udstillingsproduktion, kunstnerhonorar og formidlingsaktiviteter. Fonden har i 2023 støttet det samlede udstillingsprogram på en række kunsthaller og udstillingssteder i hele landet – blandt andet: Copenhagen Contemporary, Den Frie Udstillingsbygning, Munkeruphus, Fotografisk Center, Gl. Holtegaard, Kunsthal 44 Møen, Kunsthal Aarhus, GL STRAND, Regelbau 411, Rønnebæksholm og Viborg Kunsthal.
Dyk ned i tre aktuelle kunstoplevelser her:
Munkeruphus
I sommeren 2023 er udstillingsstedet Munkeruphus ved Dronningmølle omdannet til et vildtvoksende univers skabt af designeren Louise Campbell. Under overskriften ’STØJ PÅ LINJEN’ har Campbell flyttet sit værksted ind på Munkeruphus og giver publikum indblik i sit skaberunivers og eksperimenter med farver, former og materialer.
I udstillingen transformeres genbrugsmaterialer og arvestykker til nye værker, der flettes sammen i ét stort gesamtkunstwerk. Udstillingen giver en unik mulighed for at træde ind i designerens vildtvoksende skaberunivers og eksil-helle, og er samtidig tænkt som et debatoplæg, hvor Campbell sætter spørgsmålstegn ved sit eget virke, samtidig med at en række tilhørende arrangementer stiller spørgsmål til, hvor hele designbranchen er på vej hen og hvordan dets aktører forholder sig til nye virkeligheder og nødvendige forandringer.
Hver søndag kl. 14 i løbet af udstillingsperioden er der offentlige omvisninger enten ved designeren selv eller ved husets kunstfaglige medarbejdere. Hertil kommer en række gæstebudsaftener med oplæg og fællesmiddage, hvor aktører indenfor designfaget og andre inviteres til at dele og debattere viden.
Udstillingen kan du se frem til 6. august 2023.
Kreditering: David Stjernholm
Gl. Strand
GL STRAND er en kunsthal for et bredt funderet publikum af københavnere og byens besøgende, der gennem præsentationer af væsentlige kunstneriske positioner sætter vores samtid og historie til debat. I sommeren 2023 kan du opleve den japanske kunstner Tabaimos videoinstallationer i rammerne af det smukke historiske hus ved Gammel Strand, København.
Med sin første soloudstilling i Danmark præsenterer den internationalt anerkendte kunstner en omfattende række af eksisterende og nye værker. I år har GL STRANDs udstillingsprogram særligt fokus på stedsspecifikke udstillinger, der går i dialog med kunsthallens rammer.
Tabaimos udstilling er skabt specifikt til GL STRANDs lokaler og inddrager arkitekturen med et særligt fokus på hjemmet og dets skyggesider.
Udstillingen kan ses frem til 6. august 2023, og over sommeren kan børn og unge deltage i kunstworkshops med mystiske dyr, levende møbler og fantasifulde blomster.
Kreditering: Tabaimo_-dolefullhouse_-2007.-copyright-tabaimo.-courtesy-of-gallery-koyanagi-and-james-cohan-gallery-photo-by-jason-wierzbicki-
Kunsthal Aarhus
Augustinus Fonden støtter udstillingsprogrammet i 2023 på Kunsthal Aarhus. Programmet fremhæver bl.a. billedkunstens relevans i formidlingen af aktuelle samfundsdebatter om bl.a. klima, køn, sociale bevægelser og mental sundhed. Kunsthallen søger at skabe interesse hos et bredere publikum ved at kombinere deltagere fra forskellige generationer og vidensfelter.
Aktuelt kan publikum frem til 3. september opleve en udstilling med den danske kunstner Simon Dybbroe Møller.
Med udgangspunkt i den berømte Grauballemand undersøger kunstneren, hvordan dansk kulturarv skabes og forhandles gennem folkehistorier i nyere tid. I udstillingens centrale værk ’Bag of Bones’ møder nutidens teknologier Grauballemands mere end 2.000 år gamle krop i en videoanimation baseret på en 3D-scanning af Grauballemanden.
Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Moesgaard Museum, Det Jyske Kunstakademi og Det Kongelige Danske Kunstakademi i København.
Kreditering: Installation view, Simon Dybbroe Møller, “Hypnic Jerk”, Photo: Jacob Friis-Holm Nielsen