Viden & Uddannelse
Studierejser 2022
Internationale studieophold
Løbende bevillinger
Bevillingssum: 12,3 mio. kr. i 2022

Hvert år støtter Augustinus Fonden hundredvis af dygtige studerendes muligheder for at rejse ud i verden på fagligt udviklende studieophold, som udvider de studerendes horisont. I 2022 modtog i alt 650 ansøgere støtte til studierejser. Heraf var 60 % kandidatstuderende og 33 % ph.d.-studerende. Her kan du læse et udpluk fra tre forskellige studieophold.

Array

Stine Quorning, ph.d-stipendiat ved Department of Organization, Copenhagen Business School, har modtaget 14.000 kr. til 2-måneders forskningsophold ved McGill University, Montreal, Canada.

“Mit ph.d.-projekt omhandler grøn og bæredygtig finans, og i min forskning har jeg særligt fokus på centralbankerne som aktør. Jeg undersøger centralbankernes tilgang til regulering af grøn finans og såkaldte klimarelaterede risici, og hvordan centralbanker, der primært styres af folk med ekspertise inden for økonomi, nu arbejder med at inkorporere klimavidenskab i deres arbejde. 

På mit 2-måneders forskningsophold ved McGill University i Montreal, Canada, var det primære mål at udveksle viden og erfaringer med professor Juliet Johnsen, da min forskning anvender hendes teoretiske arbejde om centralbanker. Derudover har jeg skrevet en fuld forskningsartikel, som jeg også fik mulighed for at præsentere.

Jeg fik mulighed for at deltage ved den årlige konference for American Political Science Association, som gav indblik i de nyeste trends og tendenser indenfor forskning i klimaforandringer og klimapolitik i statskundskab. Det har givet ideer og input til mit videre forskningsarbejde.”

Foto: Stine Quorning.

Array

Vigga Sidenius Guldhammer, BA i dramaturgi fra Aarhus Universitet har modtaget 25.000 kr. til videreuddannelse inden for scenekunst og skuespilteknik ved Francois Ha Van på teaterskolen Le Vélo Volé i Paris.

“Formålet med mit studieophold på skuespillerskolen Le Vélo Volé ved Francois Ha Van var på én gang at udvikle mine evner som skuespiller samt udvide mit kendskab til fransk teater og den franske fysiske teatertradition.

Jeg har i løbet af skoleåret arbejdet med omtrent 25 forskellige scener på fransk fra vidt forskellige perioder, genrer og lande – alt fra Brecht, Tchekov og Victor Hugo til nutidige Wajdi Mouawad. På et mere teoretisk plan har skolens enorme bibliotek også udvidet min horisont og givet mig muligheden for at læse om og lære mit fag på et dybere plan, så jeg kan sætte den scene eller det stykke, jeg nu arbejder med, ind i en større teaterhistorisk og filosofisk sammenhæng.

Opholdet på Le Vélo Volé har lært mig, at en skuespillers arbejde er meget mere end bare at lære replikker udenad.”

Foto: Vigga Sidenius Guldhammer

Array

Asmus Harre, kandidatstuderende, har modtaget 37.500 kr. til en 1-årig masteruddannelse ved London School of Economics and Political Science, Department of Methodology.

“Jeg sidder på Den Sorte Diamant i midten af et efterårsrødt i København, atter på læsesal, men for første gang i et år skriver jeg på dansk. Jeg kan skimte Københavns havn, ikke Londons skyline, og jeg tager mig selv i at sætte Oxford-kommaer og skrive dansk med stort D.

London sidder bogstavelig talt i mig. Byen er måske nok grim og brutal men også en smeltedigel fagligt og kulturelt, og jeg savner den. Det har været en ubeskriveligt stor oplevelse, og jeg kommer hjem med en opdateret faglig værktøjskasse, forbedrede sprogkundskaber og ikke mindst internationalt udsyn: At studere med mennesker fra mange dele af verden og med mange forskellige baggrunde har givet anledning til mange refleksioner om hvad og hvor, jeg selv kommer fra, og lært mig meget om, hvordan man kan samarbejde på tværs af kulturelt ophav. Jeg glæder mig til at bruge alle mine erfaringer til gavn for samfundet.”

Foto: Asmus Harre

Klik her for at se fondens statistik over studieophold 2022