Kunst & Kultur
SUPERFLEX i Cisternerne
Frederiksbergmuseerne, Cisternerne
Bevillingsår: 2018
Bevillingssum: 300.000 kr.

Udstillingen "It is not the end of the world", i det underjordiske udstillingssted Cisternerne under Søndermarken på Frederiksberg, kan opleves frem til d. 30. november 2019.

Array

I 2019 inviterer Cisternerne nysgerrige opdagelsesrejsende med ind i en mørk fremtid. Det danske kunstnerkollektiv SUPERFLEX har omformet og oversvømmet det tidligere vandreservoir på Frederiksberg, der i dag fungerer som Hovedstadens underjordiske kunsthal.

Et af de elementer man møder dybest inde i Cisternerne, er et landskab af oversvømmede toiletter. En skulpturel form, frarøvet sin oprindelige funktion, ikke ulig det tidligere vandreservoir, hvor det står placeret. Men det er ikke et hvilket som helst toilet. Badeværelset er en eksakt kopi af et toilet fra sekretariatet for the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) i Bonn, Tyskland, som i Cisternerne står som et portræt af menneskets forbrug og den globale kamp for at rette op på den skade, det har medført.

Med udstillingen “It is not the end of world” vender SUPERFLEX det dystopiske scenarie, hvor menneskeheden ikke længere eksisterer, til et mere nuanceret billede. Som titlen anslår, henviser SUPERFLEX til, at de fremtidige klimaændringer muligvis kan være enden på menneskeheden, men ikke verdens ende – planeten skal nok klare sig uden os.

Foto: Torben Eskerod.