Sociale initiativer
Renovering af Mændenes Hjem
Mændenes Hjem
Bevillingsår: 2018
Bevillingssum: 24 mio. kr.

Efter knap to års renovering åbner Mændenes Hjem igen dørene for byens hjemløse og udsatte borgere i Lille Istedgade. Det gennemrenoverede hus byder på sikre, trygge og værdige rammer for alle, som har deres daglige gang i Mændenes Hjem.

Array

Hver dag henvender 5-700 besøgende sig på Mændenes Hjem på Vesterbro i København. Brugerne kan komme ind fra gaden uden henvisning og få både langsigtet og akut hjælp som mad, rent og varmt tøj og et trygt sted at overnatte.

Mændenes Hjem er specialiseret i støtte til de mest udsatte mennesker med vidt forskellige behov og udfordringer, og huset er til tider hårdt prøvet med en placering midt i Danmarks største åbne stofscene.

Den gennemgribende totalrenovering af bygningen fra 1961 har derfor været tiltrængt. Huset er nu udvidet med en helt ny etage, nye værelser, en grøn gård og i det hele taget en indretning, der er skabt med beboernes, brugernes og ikke mindst medarbejdernes behov for øje.

Formålet med ombygningen har været at skabe et værdigt, lyst, imødekommende og hjemligt døgnåbent tilbud. For mange af de besøgende er Mændenes Hjem det eneste pusterum i et kaotisk og meget udsat liv på gaden.

Målet har desuden været at etablere tidssvarende og værdige boliger samt robuste, fleksible og rummelige fællesarealer, hvor der er plads til både ro og aktivitet. Ikke mindst har det været vigtigt at sikre en tryg arbejdsplads for medarbejderne.

Flere parter har samarbejdet omkring renoveringsprojektet. A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden og OAK Foundation har bevilget knap 100 mio. kr.  til projektet, og Københavns Kommune har været med til finansieringen blandt andet ved at prioritere genhusning.

Kapacitetsløft til Mændenes Hjem               

Mændenes Hjem er en selvejende institution, der har arbejdet med socialt udsatte mennesker siden 1910. Fra ejendommen i Lille Istedgade og flere andre adresser på Vesterbro driver MH en række social- og sundhedsfaglige tilbud efter aftale med Københavns Kommune. Udover herbergspladser driver MH også stofindtagelsesrum, Cafe Dugnad, sundhedsrum, tøjudlevering, genbrugsbutik, fodterapeuttilbud samt natcaféen for kvinder.

Augustinus Fonden har et langvarigt samarbejde med Mændenes Hjem, og har også de seneste år støttet organisationen.

I 2022 modtog Mændenes Hjem støtte til et kapacitetsløft og styrkelse af organisationen. Det sker gennem en flerårig bevilling, hvor Mændenes Hjem kan arbejde med et løft inden for arbejdsmiljø, konfliktforebyggelse og udvikling af den metodiske faglighed. Læs mere om det arbejde her: https://augustinusfonden.dk/projekter/et-kapacitetsloeft-til-civilsamfundet-med-en-fleraarig-indsats/

Derudover har fonden bidraget til Mændenes Hjems særlige vaccineindsats og hjælp til adgang til coronapas i forbindelse med pandemien i 2021.

Det kan du læse mere om her: https://augustinusfonden.dk/projekter/udsatte-faar-hjaelp-til-foerste-vaccinestik/