Aktuelt

Fonde bidrager til kapacitetsløft og organisationsudvikling i KFUKs Sociale Arbejde

  • Dato2. sep. 2024

Et treårigt udviklingsprojekt skal bidrage til at fremtidssikre organisationen og skabe et socialfagligt kapacitetsløft. Augustinus Fonden støtter projektet sammen med OAK Foundation

KFUKs Sociale Arbejde har gennem mere end 75 år tilbudt støtte til socialt udsatte mennesker. Over de seneste 10 år har organisationen fordoblet sin størrelse, så den i dag rummer 14 tilbud på tværs af landet med ca. 280 ansatte og 240 frivillige. I 2023 havde tilbuddene samlet over 2500 unikke brugere, 46.901 overnatninger på krisecentre og herberger samt 33.882 besøg i væresteder.

I denne periode har der været stort fokus på at få så mange ressourcer som muligt direkte ud til de mennesker, der kommer i tilbuddene. Det har betydet, at arbejdet med at udvikle en bæredygtig organisationen og sikre den værdimæssige og forretningsmæssige sammenhængskraft i nogen grad har været nedprioriteret.

Samtidig har usikre økonomiske rammer med mange midlertidige og projektbaserede midler i nogle tilfælde betydet, at der ikke har været tilstrækkelige ressourcer til socialfaglig kompetenceudvikling eller fælles faglig refleksion. Det slider på både medarbejdere og ledere, der har brug for både fagligt og menneskeligt overskud i arbejdet med nogle af de mest udsatte mennesker i Danmark.

Landsbestyrelsen og ledelsen i KFUKs Sociale Arbejde har en ambition om at udvikle en mere fremtidssikret og bæredygtig organisation og skabe et socialfagligt kapacitetsløft. Augustinus Fonden og Oak Foundation støtter projektet.

Vi er virkelig glade og taknemmelige for, at Oak Foundation Denmark og Augustinus Fonden har valgt at støtte udviklingen af vores organisation og socialfaglige indsatser. Vores tilbud har udviklet sig meget over årene, men vi har på nogle områder også været en presset organisation. Med det her projekt håber vi at kunne sikre, at vi også i de næste 75 år kan levere specialiserede socialfaglige indsatser af høj kvalitet for landets mest udsatte mennesker, og samtidig være en bæredygtig og attraktiv arbejdsplads for medarbejdere, ledere og frivillige.
Nanna Elgaard Holm, landsformand
KFUKs Sociale Arbejde udfører en vigtig samfundsopgave over hele landet ved dagligt at hjælpe nogle af de mest udsatte mennesker i vores samfund gennem deres herberger, væresteder og krisecentre. At hjælpe andre kræver samtidig et solidt fundament, og vi håber, at fondsstøtten kan fungere som en løftestang til at sikre en stabil udvikling for organisationen, dens medarbejdere, og de udsatte målgrupper, der udgør kerneopgaven. Vi har opbygget en god erfaring med at støtte kapacitetsopbygning i en håndfuld danske organisationer og ser frem til nu at udvide det samarbejde med KFUKs Sociale Arbejde.
Frank Rechendorff Møller, adm. direktør i Augustinus Fonden
For en stor og forankret organisation som KFUKs Sociale Arbejde kan det være svært at få tid og rum og økonomi til at stoppe op, se sig omkring og tilpasse sine strukturer til det samfund man eksisterer i. Man har selvfølgelig et ønske om at midlerne skal gå til brugerne. Men der er også behov for at se på om strategien og selvfortællingen fortsat er rigtig, om organisationens tilbud er tilpasset det samfund, de brugere, og den politiske realitet man skal arbejde i og med. Ikke mindst skal man bruge tid til at sikre at organisationen kan håndtere den nye generation af medarbejdere, der er helt nødvendige for at kunne yde det vigtige arbejde til brugerne. Oak Foundation Denmark er glad for at kunne støtte med midler til denne store indsats, som vi finder meget væsentlig.
Esther Nørregaard-Nielsen, direktør i Oak Foundation Denmark

Augustinus Fonden har i en årrække givet støtte til organisationsudvikling og kapacitetsløft i sociale organisationer. Uddelingerne bidrager til at sikre stabilitet i organisationerne, deres virke og aktiviteter og engagement til varetagelse af organisationernes kerneopgaver. Se mere om nogle af de organisationer, der har modtaget støtte herunder.

Foto: Jens Peter Engedal

Projekteksempel

Læs mere om projektet og KFUKs Sociale Arbejde her

KFUKs Sociale Arbejde har gennem mere end 75 år tilbudt støtte til socialt udsatte mennesker. En bevilling til kapacitetsopbygning skal nu bidrage til at udvikle organisationen og de socialfaglige indsatser.

Foto: Ehrhorn-Hummerston

Læs mere om projektet