Musikhuset Aarhus

Europas største korfestival til Aarhus

  • StøtteområdeKunst & Kultur
  • FokusområdeMusik
  • Bevillingssum1 mio. kr.
  • År2024

European Choir Games & Grand Prix of Nations

Det er Europas største og mest betydningsfulde korfestival, der i 2025 bringer tusindvis af sangere til Aarhus i en smeltedigel af musikaktiviteter og fællessang.

European Choir Games & Grand Prix of Nations arbejder gennem musikken for at styrke glæden for musik, relationer og sammenhængskraft. Med det spektakulære vokal- og korevent med 6.000-8.000 korsangere fra hele verden vil byen gennem ti dage genlyde af sang med deltagelse af danske og internationale kor fra forskellige genrer og på alle niveauer.

Aarhus har en lang, stolt og internationalt anerkendt tradition for kormusik. Det glæder vi os til at fejre med alle dem, der elsker at synge sammen, internationale sangere og byens stærke kor og orkestre.
Jeppe Uggerhøj, Musikhusets kunstneriske chef

Festivalen skaber også et internationalt netværk og fællesskab, hvor alle besøgende får mulighed for at opleve en mangfoldighed af korsang, musiktraditioner og korkulturer fra hele verden.

Kort om korfestivalen

01

Korfestivalen European Choir Games & Grand Prix of Nations kommer til Aarhus fra 28. juni til 6. juli.

02

Musikhuset Aarhus samarbejder med Interkultur, Aarhus Kommune, Aarhus Events og MIDT - Region Midtjylland om korfestivalen.

03

Korfestivalen samler danske og internationale kor fra forskellige genrer og på alle niveauer i Aarhus til fejring af kormusikken. Før og under festivalen inviteres publikum til at deltage i oplevelser med korsang og fællesskab som omdrejningspunkt.

European Choir Games & Grand Prix of Nations arbejder for at styrke glæden og fællesskab for og omkring musik.

Styrkelse af sangens fællesskab

Publikum bliver under festivalen inviteret ind til en lang række koncerter, konkurrencer, workshops og kulturel udveksling mellem kor fra hele verden.

Men allerede i året op til festivalen vil der løbende være aktiviteter, der styrker korlivet og samler århusianerne om sangens fællesskab, og som Augustinus Fondens støtte også bidrager til.

Det er oplagt at invitere kor fra alle hjørner af verden til Aarhus, der længe har været hjemsted for et stærkt og ambitiøst kormiljø. Augustinus Fondens støtte rettes som udgangspunkt mod det professionelle kormiljø, men med denne begivenhed har vi valgt også at bakke om projekter, der rækker bredere ud. Vi ser især frem til at følge de mange aktiviteter før, under og efter korfestivalen, der forhåbentlig vil bidrage til at endnu flere får øjnene op for glæden ved at synge i kor.
Frank Rechendorff Møller, administrerende direktør i Augustinus Fonden

Søg støtte

Et levende musikliv i hele landet

Augustinus Fonden støtter dansk musikliv, som er en betydningsfuld del af dansk kulturarv og identitet. Fokus er på projekter af høj kvalitet inden for klassisk musik, og fonden understøtter talent, nyskabelse og kunstnerisk kvalitet, der sikrer musikkens aktualitet og fremtid.
Foto: Copenhagen Opera Festival

Læs mere