Aktuelt

Europas største korfestival til Aarhus – nye uddelinger

  • Dato21. mar. 2024

På et bestyrelsesmøde i februar blev der uddelt i alt 51 mio. kr. fordelt på 32 forskellige projekter inden for kunst, kulturarv, musik, scenekunst og sociale indsatser.

En af bevillingerne går til Musikhuset Aarhus til korfestivalen European Choir Games & Grand Prix of Nations, der kommer til Aarhus i sommeren 2025.

Med det spektakulære vokal- og korevent med 6.000-8.000 korsangere fra hele verden vil hele byen gennem ti dage genlyde af sang med deltagelse af danske og internationale kor fra forskellige genrer og på alle niveauer.

European Choir Games & Grand Prix of Nations er Europas største og mest betydningsfulde korfestival, der gennem musikken arbejder for at styrke glæden for musik, relationer og sammenhængskraft. Korbegivenheden planlægger koncerter, workshops, konkurrencer og fællessang. Festivalen skaber samtidig internationalt netværk og fællesskab, hvor alle besøgende får mulighed for at opleve en mangfoldighed af korsang, musiktraditioner og korkulturer fra hele verden.

I et helt år, før festivalen finder sted, vil projektet styrke og løfte korsang og fællessang i Aarhus og Danmark. Aktiviteterne udvikles i tæt samarbejde med fagpersoner og er baseret på forskning om sangens betydning.

Augustinus Fonden støtter projektet med 1 mio. kr. Musikhuset Aarhus samarbejder med Interkultur, Aarhus Kommune, Aarhus Events og MIDT - Region Midtjylland om korfestivalen.

Se hvilke andre projekter der modtog støtte længere nede på siden.

Musik og Scenekunst

Gennem støtte til aktiviteter og udvikling ønsker fonden at bidrage til et levende musikliv og scenekunst i hele landet.

12 projekter har senest fået støtte.

Museer og Kulturarv

Knap halvdelen af fondens kulturstøtte går til de danske museer, der hver dag arbejder for at løfte relevant formidling om vores fælles kulturarv til et bredt publikum. Derudover støtter fonden projekter, der sikrer bevaring af kulturarv.

20 projekter har senest fået støtte.

Sociale Indsatser i Danmark

Fonden støtter sociale indsatser i Danmark, og det er ønsket, at indsatserne bidrager til at løfte livskvaliteten for de mest udsatte i Danmark.

3 projekter har senest modtaget et bidrag.