Kunst & Kultur
Australiens dyreliv i Zoo
Zoologisk Have i København
Bevillingsår: 2021
Bevillingssum: Bevillingssum: 17,1 mio. kr.

Naturformidlingen af australsk fauna bliver styrket med indvielsen af Marys Australske Have i Zoologisk Have København. Det nye anlæg åbner for publikum i 2022.

Array

Zoologisk Have København løfter en vigtig opgave med at formidle viden om verdens dyr og biodiversitet til havens mange gæster. Det nye anlæg sikrer, at den australske fauna nu bliver bedre repræsenteret med plads til de klippelevende kænguruer og ikke mindst fuglene, der udgør en helt unik del af Australiens dyreliv.

I ‘Marys Australske Have’ kan gæsterne møde Zoo’s nuværende australske dyr som tasmanske pungdjævle, vombatter og de mange nye eksotiske dyr som kakaduer, latterfugle og myrepindsvinet, der er noget så sjældent som et pattedyr, der lægger æg. 

Gæsterne bliver budt på en rejse gennem den australske fauna i det 1.300 m2 store volière med klipper, vandområder, græsarealer og grønne områder. Her kan publikum komme helt tæt på dyrene og dyrepassernes daglige arbejde – uden at forstyrre dyrenes naturlige adfærd. 

Det nye australske anlæg erstatter et anlæg fra 1930’erne, og der er nu skabt et moderne, grønt anlæg, som kan bidrage til indsigt og mere viden om det australske kontinent og dyreliv.

Naturbevarelse af verdens dyr

Augustinus Fonden ønsker at støtte en levende og vedkommende formidling af viden på tekniske, historiske, natur- og naturvidenskabelige områder – og dermed også de zoologiske anlæg i hele landet. 

Zoologisk Have København er en af Danmarks ældste attraktioner, der åbnede i 1859, hvilket også gør haven til en af Europas ældste zoologiske haver. I dag formidler Zoo viden om verdens dyr og biodiversitet til over 80.000 skoleelever og ca. 1,2 gæster hvert år.  

Zoologisk Have arbejder for at fremme naturbevarelse gennem inspiration og opdagelser for de mange gæster, og bidrager aktivt i det internationale arbejde med at bevare dyrearter og naturområder.

Med Marys Australske Have har Zoologisk Have kunne tage de første skridt i eksekveringen af en ambitiøs masterplan, der i de kommende år vil betyde omfattende forandringer og opdateringer af dyrenes anlæg. Zoologisk Have håber dermed at sætte nye standarder for, hvordan man fremover skal holde dyr og hvordan gæsterne får nye dyreoplevelser.