Dansehallerne

AVIAJA Dance SILA

  • StøtteområdeKunst & Kultur
  • FokusområdeScenekunst
  • Bevillingssum100.000 kr.
  • År2020

En inspirerende og rå danseforestilling, der tager udgangspunkt i grønlandske myter og sagn

Med Dansehallernes forestilling 'SILA' inviteres publikum med på en opdagelsesrejse, der udspiller sig på havets bund, og som sammen med danserne undersøger, hvad der sker, når knuder og forviklinger forhindrer handlingsmønstret i at blive brudt.

SILA er inspireret af den grønlandske myte om Sassuma Arnaa (Havets Moder), som minder os om, at mennesker ikke er skabt til at håndtere alle deres problemer alene. Myten om Havets Moder er en af Grønlands mest velkendte sagn, en fortælling om hvordan vi som mennesker skal respektere naturen. I en research af denne myte, blev det tydeligt for koreograf Sarah Aviaja Hammeken, at der findes en underliggende tone af traumer og psykisk fangenskab, hvilket er blevet stykkets overordnede tema.

Sarah Aviaja Hammeken har skabt koreografien og universet, og hendes baggrund som moderne danser kombineres med inspiration fra hendes grønlandske rødder. Koreografien suppleres af et rytmisk lydbillede skabt af den grønlandske komponist Gerth Lyberth og en dynamisk lysdesign af den fransk/danske Brian Cord’homme.

Danseforestillingen bliver vist på Dansekapellet.

Støtteområde

Ansøgninger til scenekunst

Augustinus Fonden støtter scenekunstoplevelser i hele landet, der bidrager til refleksion gennem eksistentielle fortællinger, etiske spørgsmål og æstetiske udtryk. I mødet med scenekunsten kommer publikum helt tæt på den skabende og udøvende kunst. Fokus er især på støtte til professionelle aktiviteter inden for dans og musikdramatik.

Læs mere