Kunst & Kultur

Scenekunst

  • AnsøgningsfristVi modtager løbende ansøgninger

Inspiration og nye erkendelser i mødet med den levende scenekunst

Augustinus Fonden støtter scenekunstoplevelser i hele landet, der bidrager til refleksion gennem eksistentielle fortællinger, etiske spørgsmål og æstetiske udtryk. I mødet med scenekunsten kommer publikum helt tæt på den skabende og udøvende kunst. Vores fokus er især på støtte til professionelle aktiviteter inden for dans og musikdramatik.

Foto: Fra Kammerballetten, Tom McKenzie

Nøgletal 2023

17 mio. kr.

Samlede støtte til scenekunst i 2023

82 projekter

Antal projekter, der har modtaget støtte i 2023

3,5%

3,5% af fondens samlede støtte gik i 2023 til Scenekunst

Hvem kan søge støtte?

Dansekompagnier, koreografer og teatre , der arbejder professionelt kunstnerisk med produktion og formidling af dans og musikdramatik. Også i tværkunstneriske formater.

Projekteksempel

KOREORAMA

Den Kongelige Ballet har, som den største klassiske aktør i Danmark, ansvaret for at sikre ballettens kvalitet og relevans. Både som klassisk og moderne kunstform - nu og i fremtiden. KOREORAMA er Den Kongelige Ballets udviklingssatsning, som fokuserer på fremtidens balletkoreografer og koreografi.

Foto: Stefanie Starpov

Kriterier for støtte til scenekunst

Projektet udvikler og formidler scenekunst af høj kvalitet

Projektet realiseres i en professionel scenekunstfaglig kontekst

Projektets realiserbarhed

Støtten ydes til aktiviteter, der har høj kunstnerisk kvalitet og til aktiviteter rettet mod alle aldre.

Projekteksempel

SWOP - dans på tværs af generationer

SWOP er en international dansefestival for børn og unge, der præsenterer forestillinger fra flere europæiske lande. Festivalen er ikke kun en markant begivenhed lokalt i Roskilde, men også i hele det danske danse- og børneteatermiljø. Her kan publikum på tværs af generationer se forestillinger og optog, deltage i workshops, blive inspireret og selv danse med.

Foto: Ditte Valente

Hvad kan der søges om støtte til?

Projekteksempel

Industribygning danner rammen om dans, scenekunst og koreografi

Kedelhuset, nyt hus for dans og koreografi, står klar i sensommeren 2024. Kedelhuset åbner som Danmarks dansescene, hvor et bredt publikum vil blive præsenteret for både nationale og internationale produktioner af høj kunstnerisk kvalitet. Samtidig bliver huset et samlende mødested for dansemiljøets professionelle i hele landet og internationalt. Dansehallerne fejrer åbningen med åbent hus og en international dansefestival, OPENINGS.

Foto: Mikkelsen Arkitekter