Aktuelt

Nyt initiativ: Årlige ansøgningsrunder for kunst- og kulturindsatser for voksne i socialt udsatte positioner

  • Dato20. feb. 2025

Projekter, der bygger bro mellem kultur- og sociale aktører til gavn for voksne i socialt udsatte positioner

Gennem støtte til sociale indsatser i Danmark arbejder Augustinus Fonden for at løfte livskvaliteten for voksne i de mest udsatte positioner i samfundet.

Ved at støtte projekter, der bygger bro mellem kultur- og sociale aktører, er det ønsket at bidrage til f.eks. meningsfulde fællesskaber, livsmestring eller skabe frirum for udfoldelse for målgruppen. To årlige ansøgningsrunder med et tydeligt fokus skal være med til at øge antallet af kvalificerede ansøgninger inden for området.

Augustinus Fonden har løbende støttet indsatser, hvor kunst- og kulturaktører tager et socialt ansvar i samarbejde med professionelle sociale aktører. Det nye initiativ skal skabe større klarhed omkring krav og kriterier, blandt andet i relation til målgruppefokus, projektindhold og forventninger til faglig og organisatorisk forankring. Det er centralt med et stærkt samarbejde mellem projektaktørerne, der bringer både social- og kunst/kulturfaglige kompetencer i spil.

Mødet med kunst og kultur kan give nye perspektiver eller tilbyde et rum for refleksion i livets udfordrede situationer. Vi håber at kunne bidrage til, at sociale aktører og kulturinstitutioner får mulighed for at bringe sociale og kulturfaglige kompetencer i spil til gavn for særligt udsatte voksne i vores samfund.
Frank Rechendorff Møller, adm. direktør i Augustinus Fonden

Augustinus Fonden støtter fortsat andre kerneopgaver hos både sociale- og kulturinstitutioner. Det er derfor muligt fortsat at ansøge om støtte til andre projekter og denne indsats, uden at de to ansøgninger påvirker hinanden.

Foto: Med projektet 'ARTivize din Recovery’ arbejder Foreningen Kunst og Mental Sundhed med video- og skrivegrupper som en recovery-orienteret indsats i psykiatrien i samarbejde med filminstruktører, forfattere, brugere, sundhedsfaglige og forskere. (Kreditering: Peter Franceschi)

Der er ansøgningsfrist to gange årligt. I 2025 er datoerne:

5. maj: Ansøgninger modtaget i denne pulje kan forvente svar ultimo juni.

3. november: Ansøgninger modtaget i denne pulje kan forvente svar ultimo december.

Alle ansøgninger bliver vurderet af et eksternt udvalg, som giver input til bestyrelsens beslutning.

Tips til din ansøgning

01

Gør det klart, hvilken målgruppe projektet henvender sig til, og hvad de får ud af at være med i projektet.

02

Det er centralt, at der bliver etableret et stærkt samarbejde mellem de deltagende aktører i projektet, der bringer både social- og kunst/kulturfaglige kompetencer i spil. Det skal du huske at beskrive i din ansøgning.

03

Det er vigtigt, at indsatsen ligger i forlængelse af din organisations eksisterende indsats for målgruppen, og at der er fokus på at skabe forankring af læring og viden i organisationen. Det skal også beskrives i ansøgningen.

04

Download vejledningen herunder. Her finder du al relevant information, og det er vigtigt, at du bruger god tid på at orientere dig, inden du begynder ansøgningsprocessen. Husk at du skal bruge ansøgningsskemaet til Sociale indsatser i DK.

Vigtig information til din ansøgning

Det er vigtigt, at du bruger god tid på at orientere dig i vejledningen, inden du begynder ansøgningsprocessen. Læs mere her og download vejledningen øverst.

Q & A

I vores Q&A finder du svar på en masse mulige spørgsmål vedrørende de to ansøgningsrunder. Du kan også downloade Q&A som PDF øverst.

Augustinus Fondens støtte til sociale indsatser

I 2024 uddelte Augustinus Fonden 37 mio. kr. til sociale indsatser i Danmark fordelt på 51 projekter og indsatser.

Fonden støtter sociale projekter i Danmark med det formål at forbedre livskvaliteten for voksne i de mest udsatte positioner i samfundet. Uddelingerne går primært til at støtte civilsamfundsaktørers arbejde på gadeplan og landsdækkende indsatser.

I 2024 modtog 6 indsatser støtte inden for området Kunst- og kulturindsatser for voksne i socialt udsatte positioner til et samlet beløb på 5 mio. kr.

Støtteområde

Gå til information om ansøgningsproces, kontakt og vejledning

Foto: Pelle Rink

Læs mere