Kunst & Kultur
Strygere i verdensklasse
Den Danske Strygerkvartet
Bevillingsår: 2015
Bevillingssum: 2,85 mio. kr

Det sker ikke så tit, at klassiske ensembler har deciderede hits, der ses og høres af tusindvis på Youtube, men det er faktisk tilfældet for Den Danske Strygekvartet. I de kommende år bliver der større mulighed for at opleve dem internationalt.

Foto: Caroline Bittencourt

På trods af musikernes unge alder har tre af Den Danske Strygekvartets fire medlemmer spillet sammen i mere end 20 år. Den sidste kom til i 2008. Det er svært at pege på et enkelt højdepunkt i kvartettens karriere, for der har været mange. I Danmark har de bl.a. modtaget Carl Nielsen-prisen, som er en landets fornemmeste kulturpriser. Andre højdepunkter kunne være udnævnelsen til ‘Ensemble-In-Residence’ for Lincoln Centre Chamber Music Society i New York, eller at kvartteten er del af BBC New Generation Programme i England.

Ensemblet vinder jævnligt førstepriser i både ind- og udland, men der er stadig et stort udviklingspotentiale i det internationale musiklandskab.

International udfoldelse
En 3-årig projektplan er nu etableret for at indfri kvartettens musikalske potentiale.

I samarbejde med Det Obelske Familiefond finansierer Augustinus Fonden projektet, der samlet set beløber sig til 5,1 millioner kroner. Samarbejdet er med til at sikre, at kvartettens talent i højere grad får mulighed for at udfolde sig i internationale sammenhænge, så kvartetten kan tage de sidste skridt op i den absolutte verdenstop inden for klassisk musik.

Men støtten skal også styrke og udbygge kvartettens danske forankring. Det kommer bl.a. til at ske gennem en række koncerter, hvor kvartetten giver noget tilbage til det musikliv og land, de er uddannet og opvokset i.