Kammerballetten

Kammermusik forenes med nykoreograferet ballet

  • StøtteområdeKunst & Kultur
  • FokusområdeScenekunst
  • Bevillingssum2 mio. kr.
  • År2023

Intim, intens og poetisk danseoplevelse

Kammerballettens mission er at gøre klassisk musik og dans mere tilgængeligt og vedkommende for et bredt publikum.

Kompagniet producerer hvert år nye værker af nogle af verdens dygtigste unge koreografer, danske såvel som internationale.

Kammerballetten tilbyder en særlig intim og intens oplevelse i det danske danselandskab med klassiske balletdansere, som rækker ind i den moderne dans. Med nysgerrighed som drivkraft har de på få år skabt et stærkt dansekompagni, som appellerer bredt. Den seneste bevilling fra Augustinus Fonden bidrager til kompagniets fortsatte ambition om at skabe ny dans og koreografi til et voksende publikum.

Fonden bakker om op de unge musikere, koreografer og dansere, som udgør Kammerballetten, fordi de udvikler kunstarten. Det giver alle generationer et udtryk at spejle sig i, og det sikrer, at dansen er relevant for publikum nu og i fremtiden.

Augustinus Fonden støttede for første gang Kammerballetten i 2017, og har siden bakket op med bidrag til Kammerballettens aktiviteter hvert år. Den første bevilling blev givet som en del af fondens jubilæumsmidler til klassisk musik. Målet med puljen var netop at bidrage til et klassisk musikliv på højeste niveau gennem støtte til talenter og idérigdom.

Om Kammerballetten

01

I 2017 tog ensemblet Trio Vitruvi (Jacob la Cour på cello, Niklas Walentin på violin og Alexander McKenzie på klaver) initiativ til at skabe og nyudvikle et nyt format for kammerballet med visionen om at præsentere dans og musik som ligeværdige elementer.

02

Trioen har allieret sig med nogle af de dygtigste koreografer og balletdansere i international topklasse for at skabe forestillinger, der udover at være nyskabende, også sætter fokus på det intense samarbejde mellem musik og dans. De forbinder desuden kammermusikkens kernepublikum med ballettens.

03

Med Kammerballetten er opbygget en ambitiøs platform for nyskabende dansk dans, koreografi og klassisk musik, som giver en intim oplevelse mellem kunstnerne på scenen og publikum.

Støtteområde

Ansøgninger til scenekunst

Augustinus Fonden støtter scenekunstoplevelser i hele landet, der bidrager til refleksion gennem eksistentielle fortællinger, etiske spørgsmål og æstetiske udtryk. I mødet med scenekunsten kommer publikum helt tæt på den skabende og udøvende kunst. Fokus er især på støtte til professionelle aktiviteter inden for dans og musikdramatik.

Læs mere