Kunst & Kultur
Ballet og musik forenes i Kammerballetten
Kammerballetten
2021
Bevillingssum: 574.275 kr. til opførelse på Takkelloftet

Ensemblet Trio Vitruvi står bag Kammerballetten, der hvert år fejrer kammermusik og nykoreograferet ballet.

Array

I 2017 tog ensemblet Trio Vitruvi initiativ til at skabe og nyudvikle et nyt format for kammerballet med visionen om at præsentere dans og musik som ligeværdige elementer. Det blev starten på en perlerække af kammerballetter i de følgende år – og netop nu opføres årets forestilling på Takkelloftet i Det Kongelige Teater.

I 2021 præsenterer Kammerballetten seks verdenspremierer på nye balletter med dansere fra Den Kongelige Ballet og English National Ballet med musik af Trio Vitruvi i rammerne af Operaens intime scene, Takkelloftet.

Kammerballetten 2021 opføres d. 13. – 21. august 2021, og rykker senere til Musikhuset Aarhus i foråret 2022.

Ballet og musik i topklasse

Bag Trio Vitruvi står Jacob la Cour på cello, Niklas Walentin på violin og Alexander McKenzie på klaver.

Trioen har allieret sig med nogle af de dygtigste koreografer og balletdansere i international topklasse for at skabe en forestilling, der udover at være nyskabende, også sætter fokus på det intense samarbejde mellem musik og dans. Forestillingen forbinder desuden kammermusikkens kernepublikum med ballettens.

Med Kammerballetten har Trio Vitruvi opbygget en ambitiøs platform for nyskabende dansk dans, koreografi og klassisk musik, som giver en intim oplevelse mellem kunstnerne på scenen og publikum.

Augustinus Fonden bakkede i 2017 op om Trio Vitruvis ambition om at udvikle Kammerballetten og har siden støttet Kammerballettens aktiviteter hvert år. Den første bevilling blev givet som en del af fondens jubilæumsmidler til klassisk musik. Målet med puljen var netop at bidrage til et klassisk musikliv på højeste niveau gennem støtte til talenter og idérigdom.

 

Foto: Tom McKenzie

 

 

 

Kammerballetten 2021

Kammerballetten 2021 opføres d. 13. – 21. august 2021 på Takkelloftet på Det Kongelige Teater, og rykker senere til Musikhuset Aarhus i foråret 2022.

I sensommeren 2021 er Kammerballetten med på Tivolis dansefestival In Motion med tre koreografier.

Augustinus Fonden har derudover også bakket op om Kammerballettens optræden på Schloss Corvey, et UNESCO-verdensarv slot i Tyskland, som bliver Kammerballettens første internationale optræden.

Fonden har ligeledes støttet en filmoptagelse af stjernekoreografen Paul Lightfoots koreografi skabt til årets opførelse og som et bidrag til at udbrede kendskabet til Kammerballetten i udlandet.

Array