Kunst & Kultur
Ballet og musik forenes i Kammerballetten
Kammerballetten
2021 og 2022
Bevillingssum: 3,6 mio. kr.

Ensemblet Trio Vitruvi står bag Kammerballetten, der hvert år fejrer kammermusik og nykoreograferet ballet.

Array

Kammerballettens mission er at gøre klassisk musik og dans mere tilgængeligt og vedkommende for et bredt publikum, og kompagniet producerer hvert år nye værker af nogle af verdens dygtigste unge koreografer, danske såvel som internationale.

Kammerballetten tilbyder en særlig intim og intens oplevelse i det danske danselandskab med klassiske balletdansere, som rækker ind i den moderne dans. Med nysgerrighed som drivkraft har de på få år skabt et stærkt dansekompagni, som appellerer bredt. Den nye bevilling bidrager til kompagniets fortsatte ambition om at skabe ny dans og koreografi til et voksende publikum.

Fonden bakker om op de unge musikere, koreografer og dansere, som udgør Kammerballetten, fordi de udvikler kunstarten. Det giver alle generationer et udtryk at spejle sig i, og det sikrer, at dansen er relevant for publikum nu og i fremtiden. Fonden har bakket op om Kammerballettens udvikling gennem flere år og fortsætter med bidrag til aktiviteterne i 2023 med 2 mio. kr.

Ballet og musik i topklasse

I 2017 tog ensemblet Trio Vitruvi (Jacob la Cour på cello, Niklas Walentin på violin og Alexander McKenzie på klaver) initiativ til at skabe og nyudvikle et nyt format for kammerballet med visionen om at præsentere dans og musik som ligeværdige elementer. Det blev starten på en perlerække af kammerballetter i de følgende år. Kammerballetten har f.eks. præsenteret seks verdenspremierer på nye balletter med dansere fra Den Kongelige Ballet og English National Ballet med musik af Trio Vitruvi, og de har opført forestillinger på scener i Danmark og internationalt.

Trioen har allieret sig med nogle af de dygtigste koreografer og balletdansere i international topklasse for at skabe en forestilling, der udover at være nyskabende, også sætter fokus på det intense samarbejde mellem musik og dans. Forestillingen forbinder desuden kammermusikkens kernepublikum med ballettens.

Med Kammerballetten har Trio Vitruvi opbygget en ambitiøs platform for nyskabende dansk dans, koreografi og klassisk musik, som giver en intim oplevelse mellem kunstnerne på scenen og publikum.

Augustinus Fonden støttede for første gang Kammerballetten i 2017, og har siden bakket op med bidrag til Kammerballettens aktiviteter hvert år. Den første bevilling blev givet som en del af fondens jubilæumsmidler til klassisk musik. Målet med puljen var netop at bidrage til et klassisk musikliv på højeste niveau gennem støtte til talenter og idérigdom.

 

Foto: Tom McKenzie

 

 

 

Array