Koncertkapellet

Nyt koncertsted for den klassiske og akustiske musik

  • StøtteområdeKunst & Kultur
  • FokusområdeMusik
  • Bevillingssum2.481.000 kr.
  • År2023

I maj 2024 åbner Koncertkapellet i Roskilde i rammerne af et bevaringsværdigt kapel fra 1930

Det nyrenoverede og akustikbehandlede rum tilbyder en helt særlig intim og nærværende atmosfære for klassisk musik og anden akustisk musik. Visionen bag projektet er at give musik som kammermusik, korsang og musikdramatik et hjemsted i Roskilde, og at publikum får mulighed for at komme helt tæt på musikken.

Koncertkapellet, der er brugerdrevet, skal huse aktiviteter som koncerter, eksperimenterende musikprojekter, indspilninger, workshops og meget mere. For at tilgodese de forskelligartede musikalske aktiviteter er rummet indrettet fleksibelt og giver mulighed for mange forskellige publikumsopstillinger. Åbningen bliver fejret med flere musikbegivenheder i løbet af året, der skal markere Koncertkapellet som en ny, unik ramme i Roskilde.

Kreditering: Arkitekt: Cornelius Vöge | Foto: Adam Mørk

Organisationerne bag renoveringsprojektet

Augustinus Fondens støtte til Koncertkapellet

01

2.086.000 kr. til bygningsmæssig tilretning af Sankt Jørgensbjerg Kapel til koncertsted for klassisk musik.

02

350.000 kr. til anskaffelse af flygel.

03

45.000 kr. til tre åbningsbegivenheder i 2024. Indvielseskoncerten byder bl.a. på en opførelse af et værk af komponisten Bo Grunge, skabt specielt til Koncertkapellet.

Støtteområde

Musik

Augustinus Fonden støtter dansk musikliv, som en betydningsfuld del af dansk kulturarv og identitet. Fokus er på projekter med et højt kunstnerisk niveau.

Foto: Copenhagen Opera Festival

Læs mere