Kunst & Kultur
Klassisk musik og folkemusik forenes
Frederiksdal Folk Festival
2021
Bevillingssum: 50.000 kr.

Musik, natur, fællesskab og folkedans. Med historiske og naturskønne omgivelser som ramme byder Frederiksdal Folk Festival på workshops i folkedans og jam i folkemusik, en koncertrække og et dansegulv under åben himmel.

Array

Når artister fra forskellige musikalske genrer kan låne af og inspirere hinanden, sker der noget nyt og magisk i musikken. Det er ambitionen bag Frederiksdal Folk Festival, der bringer den klassiske musik og folkemusikken nærmere hinanden. Det kommer musikerne til gavn, men er især også til glæde for publikum.

Frederiksdal Slot har i årtier været kendt for klassiske kammerkoncerter i slottets havesal, men coronapandemien skubbede til udviklingen af nye musikkoncepter.

“Der er kommet en stærkere forbindelse til folkemusik på Frederiksdal i 2021 med en større og bredere besøgt festival. Det er med til at give folkemusikken dybere rødder på stedet, som også er blevet bemærket i lokalsamfundet. I 2022 planlægger vi at styrke båndene yderligere mellem den klassiske genre og folkemusikken, blandt andet ved at lave klassiske koncerter, der smelter sammen med Folk Festivalen,” siger Sigismund Ahlefeldt Laurvig, godsejer på Frederiksdal Slot.

Med Frederiksdal Folk Festival er der skabt en platform med udendørs koncerter, som i kommende år også vil byde på workshops og masterclasses for at styrke båndene mellem musikerne på tværs af genrer.