Kunst & Kultur
Sammen om kunsten #1
Sammen om kunsten #1
2020
Bevillingssum: 12,2 mio. kr.

102 kunst- og kulturoplevelser realiseres med støtte fra initiativet ’Sammen om kunsten’, fra udendørs jazzkoncerter til virtuelle kunstoplevelser.

Se hvad du kan opleve herunder.

Augustinus Fonden har oplevet en overvældende interesse for fondsinitiativet ’Sammen om kunsten’, og modtog 221 ansøgninger til ansøgningsfristen d. 8. juni 2020 til projekter, der tilbyder publikum kunst- og kulturoplevelser under de særlige omstændigheder, som coronakrisen skaber. Men også projekter med et mere langsigtet perspektiv har modtaget støtte – for eksempel til udvikling af formater, der udvider kunstneres eller kulturinstitutioners virke med afsæt i eksperimenter skabt under corona-krisen.

‘Sammen om kunsten’ er et fælles fondsinitiativ med deltagelse af Statens Kunstfond, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden, Bikubenfonden og Det Obelske Familiefond. Også Kulturministeren bakker op.  ‘Sammen om kunsten’ har til formål at understøtte, at kunstnere og kulturinstitutioner kan udvikle og præsentere kunstoplevelser til publikum under de restriktioner, som coronakrisen bevirker og under den gradvise genåbning.

Augustinus Fonden har uddelt i alt 12,2 mio. kr. til ’Sammen om kunsten’ fordelt på 102 projekter.

Se listen over de 102 støttede projekter her 

 

Læs mere om fondens støtte til Sammen om Kunsten:

SOK#2, der  giver eksempler på innovative projekter

SOK#3, som går i dybden med indsatsen i en erfaringsopsamling.

  • 5 dage med dans

    Med Pantomimeteatrets farverige udsmykninger som baggrund folder dansere fra hele verden sig ud, når Tivoli d. 25. til 29. august 2020 præsenterer den nye dansefestival IN MOTION.

    Dansekompagnierne har under coronakrisen været nødt til at aflyse mange forestillinger, men med dansefestivalen kommer dansen igen ud til publikum gennem et intenst program på Pantomimescenen.

    Bevilling: 600.000 kr. til fire dansekompagnier

    Tidsplan: 25. – 29. august 2020.

    Læs mere om projektet her.

  • Jazz i det fri

    Hvordan går man til koncert under et forsamlingsforbud?

    JazzDanmarks svar på dette er Unlock Music Concert Walks med guidede jazzkoncert-gåture for mindre grupper af publikummer, der bevæger sig mellem musikken i det fri. Undervejs på ruten oplever publikum koncerter på 10-15 minutter og med naturskønne omgivelser som scene. Med Unlock Music afprøves et nyt koncertformat i en tid, hvor kulturlivet er vendt op og ned. Særligt set i forhold til en af de helt centrale indtægtskilder for musiklivet: livekoncerterne.

    Bevilling: 150.000 kr.

    Tidsplan: Onsdag d. 2. september i Kolding, onsdag d. 9. september i Svendborg og onsdag d. 23. september i Helsingør.

    Se mere om koncerterne her. 

    Foto: Agnete Seerup
  • På Hotel Corona med Bisse

    Performeren og sangskriveren Bisse præsenterer i samarbejde med Østerbro Teater en musical, der undersøger krisens mange konsekvenser og underliggende historier. Publikum inviteres til musical på Hotel Corona – et hotelophold fuld af dommedagsstemning, afskærmning, hudsult, karantænekuller, konkursbo, dødsangst, hotspots og intensiv behandling! Scenografien er bygget op omkring skærmen som medium og materiale og vil tematisk undersøge afskærmningen som begreb.

    Bevilling: 75.000 kr.

    Tidsplan: 30. september til 3. oktober 2020. Se mere her. 

    Foto: Freya Sif Hestnes
  • Samtaler om kunsten

    På Kunsten i Aalborg har museet skabt formatet Kunsten Lounge, der forener de digitale online-erfaringer kunstmuseet har gjort sig under corona-krisen med museets kerneprodukt: Det personlige, sanselige og æstetiske møde med kunst og kultur. Krisen har tydeliggjort behovet for en stærkere digital tilstedeværelse for at styrke dialogen med publikum. Det fælles fysiske rum for oplevelser er dog stadig helt centralt, og det vil Kunsten skabe sammen med billedkunstnere, samfundsdebattører, musikere, frivillige og publikum i et eventformat, der sker fysisk og formidles digitalt.

    Bevilling: 500.000 kr.

    Tidsplan: Projektet videreudvikles over efteråret 2020 med programsatte events. Følg med i programmet her. 

    Foto: Kunsten – Museum of Modern Art Aalborg
  • 100 opera-øjeblikke med Copenhagen Opera Festival

    Den kendte operafestival måtte i foråret tænke kreativt, da coronakrisen forhindrede afholdelsen af årets festival. I stedet har festivalen transformeret sit format til 100 små intimkoncerter over hele København.

    Fra slutningen af august kan operaen høres overalt i byen i alle rum som baggårde, skolegårde, private hjem eller på arbejdspladser, og enkelte udvalgte øjeblikke afholdes også på offentlige pladser i byrummet.

    Bevilling: 100.000 kr.

    Tidsplan: 100 opera-øjeblikke afholdes fra d. 22. august til 26. august 2020. Læs om koncerterne her.

  •  Kunst under åben himmel

    Med fokus på hvad der sker i verden netop nu som f.eks. USAs kommende præsidentvalg, COVID-19-pandemien og Black Lives Matter-bevægelsen præsenterer Copenhagen Contemporary udstillingen In Focus: Statements. Med sproget som udgangspunkt italesætter en række kunstnere aktuelle samfundsmæssige forhold. Udstillingen aktiveres inde som ude i Refshaløens landskab, og ved at skabe en udstilling på et stort areal, og med værker som kan opleves på alle tider af døgnet, har kunsthallen nytænkt den institutionelle praksis i en tid, hvor publikum og kunsten må gå nye veje sammen.

    Bevilling: 100.000 kr.

    Tidsplan: Den udendørs del af udstillingen strækker sig fra d. 25. juni til 30. august, og den indendørs del kan opleves frem til d. 30. december 2020. Se mere hos CC her. 

    Foto: David Stjernholm
  • Ny musik i nyt format

    SPOR er en årligt tilbagevendende festival i Aarhus for ny musik og lydkunst. Musikfestivalen giver kunstnere og publikum mulighed for at mødes omkring de smallere, mere eksperimenterende værker, som sjældent finder vej til landets mainstreamscener. SPOR har nu udviklet en platform for den nykompositoriske musik, der favner den nye virkelighed som coronakrisen fører med sig. På programmet kommer en række uropførelser af værker i nye intime koncertformater og med gentagelse af værkerne for et mindre antal publikum.

    Bevilling: 20.000 kr.

    Tidsplan: 4.-5. september og 11.-13. september 2020. Se programmet her.

    Foto: Niels Rønsholdt